Dagens mest ovärda pryl? Resväskan som du kan åka på

Grattis alla lata resenärer – nu finns det en motordriven resväska som du kan åka på. Modobag låter dig svischa fram genom flygplatsterminalen med en hastighet av 8 kilometer i timmen.

Johanna Jackson  |  Publicerad 2016-07-22 11:03  |  Lästid: < 1 minut
Dagens mest ovärda pryl? Resväskan som du kan åka på
Foto via Modobag.

Nu är resväskan för alla som vill ta sig fram snabbt genom flygplatsen här. Modobag kallas för ”det första motoriserade, åkbara bagaget” av sina grundare som nu startat en kampanj för att finansiera projektet. 

Redan förra året försökte företaget samla in medel via crowdfunding-sajten Kickstarter, men då nådde kampanjen inte hela vägen fram, skriver Travel + Leisure. Nu försöker man på nytt via sajten Indiegogo och i skrivande stund har man lyckats samla in 38 946 dollar av sitt mål på 50 000 dollar, så det verkar inte helt omöjligt att kabinväskan kommer att rullas ut på marknaden i framtiden.  

Frågan är bara hur bra den kommer att sälja. Skriker marknaden verkligen efter att vuxna människor ska kunna grensla sitt bagage och rulla fram genom flygplatsterminaler?

Trots den stilrena designen har vi faktiskt svårt att se framför oss hur businessresenärer i slips eller snäva pennkjolar kommer rulla fram på de här, men vi är säkert bara fördomsfulla. Vem säger att man inte kan ha roligt bara för att man har kostym?

Väskan väger hur som helst 8 kilo och har en maxhastighet på 12 km/h. En inställning begränsar dock hastigheten till 5 km/h när man befinner sig inomhus, vilket fortfarande är tre gånger snabbare än om man skulle gå, enligt grundarna.

När väskan kommer ut i butik är oklart, men den kommer inte att bli billig. 995 dollar, eller cirka 8 560 kronor, blir utgångspriset.


Dela på Facebook
Tweeta