Här är sprillans nya BMW X7

Nya BMW X7 är sjusitsig och den största BMW:n någonsin.

Pär Brandt  |  Publicerad 2018-10-17 15:02  |  Lästid: 2 minuter

Artikeln publicerades ursprungligen på Auto Motor & Sport.

Bilindustrins sämst bevarade hemlighet är nu offentlig – här är den helt nya BMW-modellen X7. Den sjusitsiga suven är den största BMW:n någonsin med en längd på 5.151 millimeter, 2.000 bred och 1.805 hög. Axelavståndet är 3.105 millimeter och det möjliggör de två extra sittplatserna.

Den tekniska arkitekturen bygger i stora delar på det som vi hittar hos ”lillebror” X5, vilket gör att vi känner igen motoralternativen. Även inredningen har ett tydligt släktskap med X5. Tre modeller erbjuds vid lanseringen i Europa, en bensinmodell och två dieslar.

BMW X7 kan även beställas som sexsitsig, alltså 2+2+2, med individuella stolar på alla positioner. Med båda baksätena uppfällda är bagagevolymen måttliga 326 men fäller man ner stolarna längst bak växer utrymmet till 740 liter. Med båda baksätena nedfällda växer lastvolymen till hela 2.120 liter. Dragvikten anges till 2.600 kilo.

Här är sprillans nya BMW X7
Här är sprillans nya BMW X7

Luftfjädring på båda hjulaxlarna är standard på BMW X7, liksom fyrhjulsdriften xDrive och åttastegad Steptronic automatlåda. X7 M50d får M Sport differential som standard. Luftfjädringen är nivåstabiliserande och sänker bilen med 20 millimeter i hastigheter över 138 km/h. Vid behov går det även att höja bilen med 40 millimeter.

Här är sprillans nya BMW X7

Nya BMW X7 är laddad med alla de tekniska hjälp- och säkerhetssystem som vi redan bekantat oss med hos X5. Vi hittar till exempel den digitala assistenten som är röststyrd och kan svara på allehanda frågor. Om bilföraren blir orolig över oljenivån är det bara ställa frågan. BMW X7 har även ”Remote Software Upgrade”, det vill säga en automatisk och molnbaserad uppgradering av programvaran i bilen.

BMW X7 får publik premiär på LA Auto Show i slutet av november och leveranserna startar nästa vår. 

Läs också:Dela på Facebook
Tweeta