Här är svenska VM-kostymen i kommande fotbollsmästerskap

J.Lindeberg klär de svenska herr- och damlandslagen i fotboll under kommande mästerskap.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-04-17 14:05  |  Lästid: 2 minuter

I början av året annonserade J.Lindeberg och Svenska Fotbollförbundet ett nytt partnerskap för officiella kläder i samband med mästerskapsmatcher för både herr- och damlandslagen.

Nu visas de stiliga landslagskostymerna upp för första gången i en kampanj där stjärnspelarna Nathalie Björn, Lina Hurtig, Kosovare Asllani, Victor Nilsson Lindelöf, Dejan Kulusevski och Isak Hien agerar modeller.

Victor Nilsson Lindelöf, Nathalie Björn, Isak Hien, Lina Hurtig, Dejan Kulusevski och Kosovare Asllani i de nya VM-kostymerna.

Kollektionen består av en herr- och damkostym i 100 procent linne, skjortor, t-shirts, pikéer och slipsar. Kläderna är skapade med fokus på bekvämlighet, passform och funktion.

De officiella kostymerna har dessutom smyckats ut med knappar med Svenska Fotbollförbundets logotyp i text. Dessutom har varje kavaj citatet ”Winning starts within” på insida av ryggen som ett budskap.

”Varenda detalj i kollektionen är designad för att spelarna ska känna sig bekväma, välklädda och stolta i sina kostymer till och från mästerskapen”, säger Neil Lewty, Chief Creative Officer på J.Lindeberg.

Damlandslaget blir första landslags att bära de nya mästerskapskläderna under fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar.

Enligt Helena Taube Rehnmark, marknads- och försäljningschef Svenska Fotbollförbundet, har spelarna gett ”mycket bra respons” på kläderna.

J.Lindeberg-plaggen kommer att bäras av spelarna för första gången under fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar.

Artikeln publicerades först på Kings systersajt Cafe.se

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-04-17 14:05