Här hyllas Avicii av artistkollegorna på Coachella

Kygo, David Guetta, Nile Rodgers och Mike Posner – många artister hyllade Tim Bergling på musikfestivalen Coachella i helgen.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-04-23 13:47  |  Lästid: < 1 minut

Den norska DJ:n Kygo hade sprucken röst när han pratade om sin bortgångna kollega.
– Han var min största musikaliska inspiration. Jag hade nog inte stått på den här scenen om det inte var för honom. Till minne av Avicii vill jag att ni dansar, sjunger med och firar ett sant musikaliskt geni, sa han från scenen innan han avslutade sin spelning med Aviciis låt ”Without you”. 

Även sångaren och låtskrivaren Mike Posner gjorde ett känsomässigt anförande. 
– Jag skulle vilja göra en för Avicii, sa han innan han bad om dämpat ljus på scenen och sjöng låten ”Took a pill in Ibiza”

Gitarristen och låtskrivaren Nile Rodgers har tidigare jobbat tillsammans med låten ”Lay me down”. Under sin konsert med de andra medlemmarna i gruppen Chic tillägnade han låten ”Get Lucky” till Avicii.
– Han var som en lillebror för mig. Det krossade mitt hjärta. Folk förstår inte hur talangfull han var, sa han i en intervju med LA Times efter spelningen. 

DJ:n och musikproducenten David Guetta hyllade Avicii genom att spela låten ”Wake me up”. 
– Den här festen är för honom, sa han under spelningen. 

Coachellafestivalen arrangeras under två helger i april varje år utanför Los Angeles. Avicii har själv spelat på festivalen tidigare. 

 

Läs också:


Dela på Facebook
Tweeta