Nu är G&T-glöggen tillbaka – efter förra årets succé

Förra året såldes den slut på åtta minuter. Nu är den ultimata juldrycken tillbaka i en dubblad upplaga.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-11-13 09:04  |  Lästid: < 1 minuter

Glöggen har sedan länge varit en självklar favorit på svenskarnas julbord, och gin och tonic är förstås en av landets populäraste drinkar. Men hur gifter sig egentligen dryckernas smaker ihop? För den som inte testade förra året går det snart att veta. Nu återlanserar nämligen Stockholms Bränneri sin eftertraktade gin och tonic-glögg.

Glöggen görs på dry gin från bränneriet och tonic water från Swedish Tonic, och bränneriet rekommenderar att den ska drickas varm med en rosmarin-kvist och några lingon, eller kall med is. Själva beskriver Stockholms Bränneri sin glögg som ”en värmande kryddig, frisk korsning mellan en klassisk gin och tonic och en glögg.”

Nu är G&T-glöggen tillbaka – efter förra årets succé

– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, våra 2500 flaskor sålde slut på 8 minuter. I år tar vi högre höjd så fler ska kunna få tag på produkten och kommer producera runt 6000 flaskor, säger Anna Wikner på Stockholms Bränneri.


Glöggen finns att beställa på Systembolagets hemsida från klockan 10.00 den 15 november. Den kommer även finnas i tio utvalda butiker så långt lagret räcker. 

Läs också: 


Dela på Facebook
Tweeta