Hemma hos barproffsen: Så gör du whiskey sour

Höj blicken från gin och vodka och bjud hem polarna på rejäl, klassisk, mörk sprit. King hälsar på hemma hos Andreas Bergman och Joel Söderbäck.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-10-06 07:00  |  Lästid: < 1 minuter

 Se filmen här: 

Du behöver:

• 3 cl färskpressad citronjuice

• En cocktailshaker


• 1 cl äggvita

• 5 cl whiskey (vi använder Jameson Black Barrel)

• Angostura bitter

• 2 cl sockerlag


• Is
• Ett cocktailglas

Gör så här:

1: Pressa en citron och häll ner juicen i en shaker. Separera vitan från ett ägg och häll ner i shakern. 

2: Slå i whiskeyn, några stänk Angostura bitter och sockerlag. Skaka ingredienserna tillsammans utan is. Detta gör man för att äggvitan ska binda sig med resten av drinken. 


3: Lägg i is (gärna så stora isbitar som möjligt) och skaka ordentligt. När du tror att du skakat tillräckligt så skakar du lite till.

4: Sila ner drinken i ett cocktailglas och garnera med ett cocktailbär eller lite apelsinskal. Njut.

* Linje Tio utsågs till Världens 25:e bästa bar på prestigefyllda galan The World's 50 Best Bars i London. Ingen svensk bar har någonsin  tidigare lyckats placera sig på listan.

 





Dela på Facebook
Tweeta