Philips 5 favoriter ur H&M:s premiumkollektion

Den svenska modejätten H&M släpper en helt ny herrkollektion. Philip Conradsson har plockat ut sina fem favoriter.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2017-03-17 07:44  |  Lästid: 3 minuter

Kollektionen H&M Edition är en nyskapande tolkning av de perfekta baslaggen som vi helst bär just nu. Debutkollektionen för våren 2017 fokuserar på de noggrant utförda detaljerna som gör herrkläder intressanta där varje detalj i designprocessen ska förmedla perfektion.

Andreas Löwenstam, designchef för H&M:s herrsortiment beskriver kollektionen.

”Vi har letat som besatta för att hitta de bästa tygerna, skapa den perfekta skärningen och den allra bästa passformen för den här kollektionen bestående av moderna klassiker” 

Här är mina fem favoriter:

Philips 5 favoriter ur H&M:s premiumkollektion

Den vadderade skjortjackan

Förutom att grönt känns mer rätt än någonsin är denna vadderade skjortjackan ett otroligt mångsidigt och funktionellt plagg. Jackan är rakt skuren med en smal krage och tryckknappsknäppning med en smart placerad bröstficka. Bär den som ett lagerplagg under din rock för extra värme eller som en tunn vårjacka över oxfordskjortan.

Skjortan i siden

Den perfekta vardagsskjortan i mullbärssiden med vita kontrasterande pärlemorknappar som adderar en oerhört lyxig känsla till ett enkelt och avskalat plagg. Den khakibruna färgen framhäver verkligen skjortan fantastiska struktur och matchas med svarta eller ljustvättade jeans.

Philips 5 favoriter ur H&M:s premiumkollektion

Jeans i Selvedge

En jeansbyxa tillverkad i selvedge-denimtyg är förknippat med kvalité och slittålighet. Den utmärks av sin röd-vita stadkant som gör att tyget inte kan repa upp sig och blir samtidigt en otroligt charmig detalj när man viker upp byxbenet. Ljustvättade jeans är ju verkligen förknippat med våren och bör därför alltid finnas med i mannens vårgarderob.

Philips 5 favoriter ur H&M:s premiumkollektion

Skjortjackan i twill

Ett av mina absoluta favoritplagg just nu – overshirten eller skjortjackan. Ett enkelt plagg att både klä upp och ner för mängder av tillfällen utan att känna sig för uppklädd eller överklädd. Klä upp med ett par gråa eller blåa kostymbyxor och bruna loafers i läder eller mocka och ner med ett par beigea chinos och rundhalsad t-shirt.  

Philips 5 favoriter ur H&M:s premiumkollektion

Den tvättade jerseyn

Ett av de plagg som förmodligen är mest förknippat med bas i överdelskategorin, den tidlösa och orubbliga sweatshirten. Det tvättade utförandet ger ett mindre oförutsägbart uttryck och adderar en nutida och modern twists. Den mörkt skiftande kragen, mudden vid tröjans- och ärmarnas slut är verkligen pricken över i:et.

Philips 5 favoriter ur H&M:s premiumkollektionDela på Facebook
Tweeta