Ikoniska juvelbutiken Tiffany öppnar nordisk flaggskeppsbutik i Stockholm

Snart är frukost på Tiffanys en verklighet i Sverige. Den legendariska New York-institutionen är nämligen på väg till Stockholm med en stor flaggskeppsbutik.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2021-09-27 18:38  |  Lästid: 2 minuter

Birger Jarlsgatan är ett bekant stråk för den som kan sina lyxmodehus. Nu blir adressen ännu mer premium och Stockholm ännu mer storstad när legendariska juvelföretaget Tiffany & Co flyttar in på nummer fem och blir granne med varumärken som Louis Vuitton, Chanel och Bottega Veneta.

Den mest kända Tiffany & Co-butiken ligger på Fifth Avenue i New York.

Den nya Stockholmsbutiken blir varumärkets flaggskeppsbutik i Norden och ska inredas därefter. Än finns inga bilder av butiken, men enligt ett rykande färskt pressmeddelande från Tiffanys kommer vi få se företagets klassiska New York-stil så som den sett ut sedan starten 1837 blandat med mer moderna skandinaviska designinslag. Allt för att de exklusiva diamanterna, ädelstenarna, klockorna, smyckena och juvelerna ska presenteras i sin rätta kontext.

Jay-Z och Beyoncé (och Jean-Michel Basquiat) frontar höstens Tiffany & Co-kampanj About Love.

Tidigare i år köptes Tiffany & Co upp av franska lyxkoncernen LVMH som äger flera av världens finaste varumärken, som champagnehuset Veuve Clicquot, klocktillverkaren TAG Heuer och kashmirföretaget Loro Piana. Prislappen för Tiffanys ska ha legat på cirka 139 miljarder kronor. Men så är gruppens ägare Bernard Arnault också en av planetens rikaste män tillsammans med Jeff Bezos och Elon Musk.

Den nya Tiffany-butiken öppnar på Birger Jarlsgatan 5 i Stockholm i början av november.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-09-27 19:08