King kröner: 7 prylar vi inte vill vara utan i sommar

Tv från LG, resväska, högtalare och bok.

Här är månadens måsten som maxar habegäret – utvalda av Kingredaktionen.

Joel Ågren  |  Publicerad 2019-05-16 12:17  |  Lästid: 5 minuter

Artikeln publicerades först i King nr 2/2019.

Tangent GC:s tvålkonst

Tvålkonst från Tangent GC

Stilsäkra svenska hud- och klädvårdsmärket Tangent GC:s koncept är lika enkelt som genialt. Den organiska parfymerade tvålen tillverkas i Frankrike på enkom naturliga ingredienser, fritt från kemiska tillsatser, färgämnen, konserveringsmedel och råoljeprodukter. Varje tvål infuseras med parfymolja – endast en naturdoft per produkt. Paketeringen är halva grejen: Enkelt och okomplicerat ska det vara, precis som produkten i sig.

Inför våren lanserar Tangent GC fyra nya tvålparfymer, som vanligt uppkallade efter sin ursprungsdoft: Sugar, Cedar, Clover och Kiyomi. Konstnären Åsa Stenerhag, design director på Totême och före detta head designer på Filippa K, har tolkat parfymerna på 100 unika förpackningar, med säljstart i februari. Ett färgstarkt samarbete som piggar upp vilket trött Ikeabadrumsskåp som helst.
200 kr.

LG:s hoprullbara tv

Hoprullbar TV från LG.

Har du också svurit dig hes över svårmöblerade tv-apparater som tar upp halva tavelväggen och gör kaos med vardagsrummets feng shui? LG:s lösning: en böjbar OLED-tv vars bildskärm rullas ihop inuti den tillhörande ”tv-bänken” i borstat aluminium när den inte används. Den smått revolutionerande tv-modellen, som fått namnet LG Signature OLED TV R, erbjuder tre olika visningsalternativ: det självförklarande Full View-läget, Line View där tv:n endast delvis rullas upp för funktioner som inte kräver att hela skärmen aktiveras, som väderprognoser, fotoalbumläge och musikstreaming.

I ljudläget Zero View rullas hela tv:n ihop i basen och anläggningen övergår i stället till att tjänstgöra som maffigt 4.2-ljudsystem med Dolby Atmos-stöd och 100 watts total effekt. Övriga specifikationer inkluderar 4K-upplösning, 65 tums skärmyta och stöd för Amazons röstassistent Alexa samt Apples Airplay 2 och Homekit. Något pris har ännu inte kommunicerats, men att det blir svindyrt råder det ingen som helst tvekan om.
Pris: Okänt.

Inabos lyxtofflor

Modeller ligger i säng med svarta och bruna tofflor från Inabo.

Avslappnad dekadens. Så ramar paret Sofia Jansson och Ludvig Lindberg in sitt nylanserade svenska premiumtoffelmärket Inabo. Idén är sprungen ur den ursvenska barfotatraditionen och det närmast OCD:iga behovet att ta av sig skorna när vi vistas inomhus. Inabo erbjuder ett bekvämt loungeskoalternativ som, till skillnad från de där frottétofflorna du snodde med dig hem från ditt senaste Yasuragi-besök, inte gör avkall på din stil – snarare accentuerar den.

Debutkollektionen består av två modeller i läder och mocka – The Slowfer och The Slider – designade i Stockholm, tillverkade för hand i Portugal och presenterade i färgerna svart, brunt, blått och grönt. ”Målet var att skapa något vackert och bekvämt, något som både är lekfullt och tidlöst. En sko som du kan använda till varje outift, på varje soffa och till varje tillfälle”, säger Ludvig. Tofflorna beställs med fördel på Inabo.se.
2 000-2 200 kr.

Sopranos under lupp

Bokomslag för boken "The Sopranos Sessions"

I januari 1999 sändes det första avsnittet av serien som kom att förändra sättet vi ser på tv. HBO:s unisont hyllade Sopranos, med den livskrisande maffiabossen Tony Sopranos i centrum, blev startskottet för tv-seriernas guldålder. Utan Sopranos, inget Mad Men, The Wire, Breaking Bad eller Game of Thrones. Alan Sepinwall och Matt Zoller Seitz, tv-kritiker på Tony Sopranos egen morgontidning New Jersey’s The Star-Ledger, såg tidigt seriens potential och var bland de första tyckarna att lyfta Sopranos till skyarna.

”The Sopranos Sessions” (Abrams Books), publicerad på 20-årsdagen av seriens premiär och författad av ovan nämnda skribentduo, bygger på en gedigen genomgång av samtliga 86 Sopranos-avsnitt i ett framgångsrikt försök att förklara seriens storhet. Boken inkluderar även på en ovanligt bjussig intervju med seriens skapare David Chase (som bland annat lyfter på locket om tv-historiens mest omtalade upplösning) samt ett urval av Seitz och Sepinwalls otaliga essäer om serien. En fängslande djupdykning i en av världens bästa tv-serier, väl värd sin läsning för fans av populärkultur i allmänhet och epokgörande mobsterepos i synnerhet.
269 kr.

Rimowas mobilskal

Det där sladdriga ursäkten till silikonskal som du använder för att skydda din Iphone från vardagskatastrofer må fylla en semiviktig säkerhetsfunktion, men ur ett stilmässigt perspektiv genererar det knappast några pluspoäng. Tur då att modevärldens favoritväsktillverkaren Rimowa nu kompletterar med stilriktiga mobilskal till sitt sortiment. Den ikoniska tyska väskdesignen – stöttåligt, räfflat lättviktsaluminium i silver – återkommer så klart även här, och TPU-plasten runt kanterna på skalet ger bra grepp och ett fullgott skydd mot stötar på resande fot. Ett utmärkt sätt att ta del av Rimowas premiumutbud utan att för den delen bränna en månadslön på kabinbagage. Skalen är kompatibla med Apples senaste modeller XR, XS och XS Max och finns i butik nu.
800 kr.

Accessoar

Kabinväska, 9 400 kr.

Sonys lysande högtalare

2019 års hittills märkligaste, men ändå märkligt förföriska, tekniknyhet måste ändå vara Sonys Glass sound speaker – en portabel designhögtalare som utöver sina uppenbara egenskaper även tjänstgör som mysbelysning. Glashögtalaren, med formspråk hämtat från den klassiska fotogenlampan, har en bredare yta jämfört med mer konventionella högtalare, vilket resulterar i kristallklart ljud med minimal volymminskning. Tre motorer i botten på högtalaren vibrerar fram ljud som sedan sprids vertikalt i 360 grader ur det organiska glasröret och fyller rummet med tonkonst. LSPX-S2, som högtalaren egentligen heter, lanseras i maj, har batteritid på 8 timmar, inbyggt wifi, bluetooth samt stöd för Spotify connect, högupplöst ljud och Wireless multi room som möjliggör parkoppling för upp till tio kompatibla ljudenheter. Ljusstyrkan kan i sin tur regleras i 32 steg, och det finns även två stearinljuslägen för dygnets mer romantiska stunder. Lysande, Sony!
6 200 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-16 12:59