King väljer: Stockholms 7 bästa barer i sommar

Stekig Stureplansbaluns eller hipsterifierat Söderhäng? Kul kommer du att ha, oavsett festpreferen­ser. Glöm inte resorben.

Joel Ågren  |  Publicerad 2017-07-21 07:00  |  Lästid: 2 minuter

1. Bar Hommage [prisvärt]

Södermalm 

Föredömliga franska bistron Delikatessen, inhyst i en gammal brandstation nästgårds Ma-riatorget, fick 2015 sällskap av denna moderna kvartersbar med engagerad service och höga ambitioner. Lokalen är intim och charmig, musikvolymen i sympatisk samtalsnivå och de immiga drinkarna några av de bästa i stada. 

bar-hommage.com

Kings redaktion väljer: 7 bra barer i Stockholm i sommar
Bar Hommage.

2. Boqueria [prisvärt]

Norrmalm 

Att festa i en nedstängd galleria kanske inte låter så kul, men av Kings redaktör Bloms missade morgonmöten att döma så har nattklubbscheferna Salvatore och Fjodor lyckats alldeles utmärkt. Att dricka en GT på krogens uteservering kan vara ett av våren och sommarens bästa beslut. 

boqueria.se

3. Linje Tio [prisvärt]

Södermalm 

Det blev inte direkt mindre folk i baren när Linje Tio i fjol förärades plats 32 på World’s Best Bars prestigefulla lista. För oss som vallfärdat till Hornstulls stimmiga drinknäste sedan invig-ningen kom nyheten knappast som en överraskning. God stämning och internationella gäster utlovas. 

linjetio.com

Kings redaktion väljer: 7 bra barer i Stockholm i sommar
Hallwylska.

4. Hallwylska [lyx]

Östermalm 

På familjen von Hall-wyls vackra innergård mitt emot Berzelii park dricker man på sommaren drinkar under bar himmel till sköna dj-toner och sorlet från bank- och byråanställda. Efter stängning fortsätter festen inne på nattklubben Fou, 20 meter till vänster om ingången, i regi av galejduon Hållstrand/af Klercker. Hallwyllska håller öppet från och med mitten av maj. 

hallwylska.com  

5. Trädgården [prisvärt]

Södermalm 

Ord som aldrig yttrats under Skanstullsbron: ”Kom till Trädgården, det är typ ingen kö alls!”. Trädgården öppnar fredagen den 3 maj klockan 17.00.

tradgarden.com 

6. Tak [prisvärt]

Norrmalm 

Stans enda takbar med internationell aura hittar du på nyinvigda Taks loungeterrass vid Brunkebergstorg. 360-graders- utsikten över stan är verkligen något utöver det vanliga. Blir du hungrig hugger du med fördel en stol i inomhusdelen Råbaren, som även tar emot bokningar. 

tak.se/terrass/

Kings redaktion väljer: 7 bra barer i Stockholm i sommar
F12 terassen.

7. F12 TERRASSEN [lyx]

City

Ikonisk sommarklubb, med maffig utsikt över Strömmen och Gamla stan. Öppet sju dagar i veckan. Den 15 maj går startskottet för sommaren på F12-terrassen.

terrassen.f12.seDela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-14 16:00