Drinkfluencern om sina barfavoriter: ”Vi har inte sett den här typen av drinkar förut”

David Kringlund, drinkfluencer och youtuber, tipsar om sina spritiga favoriter.

Joel Ågren | Foto: Robin Bruhn (Röda Huset)  |  Publicerad 2023-03-08 14:20  |  Lästid: 2 minuter

Svensk bar

Röda huset, Stockholm

Röda huset. Foto: Robin Bruhn

Jag inspireras mycket av arbetet och upplevelsen på Röda huset just nu. Drinkarna där kommer med något nytt som vi inte riktigt har sett i barer förut. På Röda huset sätter man råvaran i fokus och använder tekniker för att optimera smakerna från den. Allt utan att tumma på vare sig service eller mat. Allt håller världsklass.

rodahuset.nu

Internationell bar

MAG Café, Milano

MAG Café

Attaboy i New York var verkligen något extra. Samtidigt var det länge sedan jag var där. Ett besök som ligger närmare till hands är MAG Café i Milano. Älskar det stället för sin unika miljö, sina smakrika drinkar och att de mitt i sin brinnande kreativitet enkelt och elegant rör ihop en perfekt Negroni. 

farmilygroup.com

Sprit

Boge Bränneri Hallon

Gårdsbränneriet Boge Bränneri gör ett riktigt fint hantverk med sina fruktdestillat från Gotland. Frukt- och bärspriten görs beroende på säsong och de råvaror som finns tillgängliga för stunden. Vill verkligen slå ett slag för deras Hallon. En eau de vie på hallon av högsta kvalitet. (Nr 36017)

Drink

Dry Martini

Stockholms Bränneris Martini. Foto: Petter Bäcklund

Låt oss landa i hur god en Dry martini faktiskt kan vara. En klassisk och riktigt bra variant görs på 5 cl Plymouth Navy Strenght och 1 cl Noil­ly Prat. Använd ett glas på fot utan is. Rör drinken kall med is, sila upp och garnera med ett par oliver på en cocktailpinne.  Våga variera och byta ut ginen och vermouthen mot något mer lokalt. Vill du ha din Martini färdigblandad i frysen så gör både Stockholms Bränneri och Gotlands Ginfabrik två grymma alternativ. 

Öl

Saison Dupont

Saison är ett bondgårdsöl som jäser i hög temperatur med speciella jäststammar. Denna grymma belgare representerar stilen Saison på ett fantastiskt sätt och lyfter stilen till en ny nivå. (Nr 12539)

Bok

Japansk whisky

Japansk whisky av Daniel Bruce är en kärleksförklaring till japansk och asiatisk whisky, kompletterat med moderna whiskydrinkrecept och bartips. Älskar verkligen den här boken. Välskriven och inspirerande på alla sätt. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-03-08 14:20