LA-konstnären Alex Israel lanserar lyxig sommarparfym med Louis Vuitton

Konstnären Alex Israel lanserar en fräsch och somrig herrparfym inspirerad av Los Angeles tillsammans med franska modejätten Louis Vuitton.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2022-04-08 16:46  |  Lästid: 2 minuter

Alex Israel är den amerikanske multikonstnären som blivit synonym med hemstaden Los Angeles. En profet i sin egen stad som Håkan Hellström i Göteborg eller Jokkmokks-Jokke i Jokkmokk. Hans verk, i vilka han ofta tolkar just LA och Hollywood, har visats överallt från Museum of Modern Art i New York till Moderna Museet i Stockholm. Ett tag drev han även den mycket sevärda Youtube-serien As It Lays där han i solbrillor och sin karaktäristiska deadpan-stil intervjuade LA-profiler som Charlie Sheen, Kris Jenner och Bret Easton Ellis.

Konstnären Alex Israel och skådespelerskan Gwyneth Paltrow.

Nu har konstnären ännu en gång anlitats av det franska lyxvarumärket Louis Vuitton för att designa en parfym. Föga förvånande, eftersom det ändå handlar om Alex Israel, heter parfymen City of Stars och är en hyllning till ljuva sommarnätter i Los Angeles. Exklusivt för Louis Vuitton har Alex Israel gjort en målning som pryder förpackningen och två tillhörande resebehållare. Den fruktiga och blommiga doften är skapad av modehusets parfymör Jacques Cavallier Belletrud som har satt ihop en kvintett av citrus; blodapelsin, citron, mandarin, bergamott och lime. Det finns även inslag av tahitigardenia och sandelträ.

Priset för den lyxiga parfymen ligger på 2 500 kr för handbagagevänliga 100 ml och 3 850 kr för 200 ml.

Louis Vuitton-doften City of Stars är inspirerad av en sommarnatt i Los Angeles.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-04-10 20:27