Läkaren: Därför lämnade Zlatan Manchester United

Kirurgen som reparerade Zlatans knäskada säger att stjärnan är i toppform inför premiären i LA Galaxy. Han har också en teori om varför han lämnade Manchester United.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-03-28 08:16  |  Lästid: 2 minuter

Det var för en vecka sedan som det rapporterades att Zlatan är klar för fotbollslaget Los Angeles Galaxy. Klubben meddelade det i en helsidesannons i LA Times. ”Kära Los Angeles. Varsågoda”, skriver Zlatan i annonsen. Debutmatchen kan bli av redan på påskafton, den 31 mars. Läkaren Freddie Fu, som opererade Zlatan för sin tidigare knäskada, har i en intervju med South China Morning Post redan meddelat Galaxy om att han är helt återhämtad och att hans kropp förtjänar toppbetyg. 

Läkaren har också en teori om varför Zlatan lämnade Manchester United – han ville vinna titlar.
– Hans tanke var att försöka satsa en gång till och vinna fler titlar, speciellt Champions League. När United åkte ut mot Sevilla så tror jag att han kände att det fick vara nog. Det är min känsla, säger Fu till den kinesiska tidningen, enligt Expressen.
– United kan inte komma ikapp City i ligan heller. De kan kanske vinna FA-cupen, vilket är bra, men inte lika tungt som Champions League. Han har ju vunnit i princip allt annat, fortsätter han.

Läkaren: Därför lämnade Zlatan Manchester United
Zlatan gratulerar Los Angeles till rekryteringen i en helsidesannons i LA Times.

Det har också rapporterats om att Zlatan går ned kraftigt i lön i och med klubbytet. Lönen, som på förhand väntades hamna på rekordhöga 65 miljoner kronor per år, blir enligt Sports Illustrated, som citerar källor med ”direkt kunskap om kontraktet”, i stället omkring 12 miljoner per år – något som skulle innebära en lönesänkning med 90 procent jämfört med lönen i Manchester United. Men enligt LA Times-reportern Kevin Baxter har Zlatan och Helena andra inkomstkällor.

– Jag tror att det finns någon form av sidoaffär. Alla i Galaxy förnekar det. Sportchefen Jovan Kirovski sa att till mig att Zlatan får 1,5 miljoner dollar och det är allt han får. Men han har sitt klädmärke A-Z, jag tror att hans fru är aktiv i ett klädmärke på sin kant. De ska expandera till USA. Jag tror att Zlatan kommer att få pengar från nån annanstans. Jag har svårt att se att han skulle gå från 26 miljoner dollar till 1,5 miljoner dollar per år. Det är något som pågår vid sidan av, säger Baxter i podcasten Corner of The Galaxy, enligt Expressen.

I och med flytten till USA kommer Zlatan och Helena också att behöva skaffa sig nya vänner. I SVT:s morgonstudio i morse listade pr-konsulten Petra Kauraisa några kända Hollywoodprofiler som har något gemensamt med fotbollsstjärnan.

– Jennifer Lopez är tillsammans med A-Rod nu, en väldigt stor fotbollsstjärna här, och både han och hon har barn i samma åldrar som Zlatan och Helena, säger hon.

Även Robbie Williams och Will Ferrel är tänkbara nya bekantskaper.
– Will Ferrel är gift med en svensk kvinna och har barn i samma åldrar. Will Ferrel är också delägare i ett fotbollslag.

Zlatan och Robbie Williams har fotbollsintresset gemensamt, enligt Petra Kauraisa.
– Han köpte granntomten för att bygga en fotbollsplan, säger hon.

Dela på Facebook
Tweeta