L’Homme Rouge kan vinna stort modepris

Det svenska herrvarumärket L'Homme Rouge har blivit nominerade i den prestigefulla tävlingen "International Woolmark Prize". Det är första gången ett svenskt herrvarumärke som nominerats.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-05-02 09:18  |  Lästid: 2 minuter

Syftet med The International Woolmark Prize är att hylla och framhäva modevärldens främsta talanger genom att låta dessa demonstrera mångsidigheten och skönheten med merinoull. Priset är enligt många världens mest prestigefulla för lovande modedesigners.

Tävlingen hölls första gången 1953 på ett initiativ från det Internationella Ullsamfundet och tävlingens två klasser vanns samma år av inga mindre än Karl Lagerfeld respektive Yves Saint Laurent. Priset återupptogs igen 2012 för att göra det möjligt för nya talanger att arbeta och testa Australiensiskt merinoull. Idag är det mer än 60 designers med från 20 regioner världen över totalt i dam- och herrklassen.

L'Homme Rouge kan vinna stort modepris
Foto: Olof Grind.
L'Homme Rouge kan vinna stort modepris
Foto: Emma Svensson.

– Att få representera Skandinavien i en prestigefull tävling av den här digniteten ger oss verkligen en möjlighet att sätta L’HOMME ROUGE på kartan, säger John-Ruben Holtback (VD)

– Vi är verkligen tacksamma för det här erkännandet från Woolmark, vi älskar att utmana oss själva och att också bli bedömd i en tävlingsform är även det stimulerade och givande för den personliga utvecklingen – säger designer Jonatan Härngren. 

L'Homme Rouge kan vinna stort modepris
Foto: Emma Svensson.

Förutom prispengarna på två miljoner kronor, så får vinnaren också sälja sin Woolmark-kollektion i flera av världens mest prestigefyllda butiker som Harvey Nichols, Isetan, My Theresa och Le Claireur. 

L’Homme Rouge kommer tävla mot resterande delar av Europas bidrag, och vinnaren där kommer sedan att slåss mot designers från alla jordens världsdelar. Vem som sitter i juryn är inte bestämt än.

Dela på Facebook
Tweeta