Louis Vuitton satsar på ljud – släpper bärbar lyxhögtalare

Franska lyxvarumärket Louis Vuitton lanserar LV Nanogram Speaker, en portabel högtalare med imponerande ljudprestanda.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2024-02-01 21:38  |  Lästid: 2 minuter

Det märks att en musikproducent har flyttat in på Louis Vuittons huvudkontor i Paris. Bara några veckor efter att varumärkets herrdesigner Pharrell Williams visat upp årets vår- och sommarkollektion presenterar det franska modehuset nu en bärbar lättviktshögtalare i premiumklassen – LV Nanogram Speaker.

Det khakigröna mönstret är skapat av Louis Vuittons herrdesigner Pharrell Williams.

Högtalaren kommer i tre färger: silver, koppar och kamouflagegrön. Den sistnämnda färgen är framtagen av just Pharrell Williams som förhandsvisade högtalaren under modevisningen på Paris Fashion Week i januari.

Precis som Louis Vuittons klassiska väskor är högtalaren tänkt som den ultimata reskamraten. Med sina 13,5 cm x 7,5 cm i diameter och en vikt på bara 520 gram är den lilla aluminiumkroppen redo för äventyr. Den har dessutom en avtagbar krok så att den kan fästas i en väska eller ett bälte, som en följeslagare och modeaccessoar.

LV Nanogram Speaker ser ut som en liten rymdfarkost, men inspirationen är hämtad från Louis Vuittons handväska Toupie.

Under den snygga karossen döljer sig förstklassig ljudprestanda skapad av ljudjätten Harman. Trots sin nätta storlek når LV Nanogram Speaker en ljudstyrka på 84 dB och erbjuder upp till 17 timmars lyssning.

Högtalaren har två inbyggda mikrofoner som är kompatibel med röstassistenter när den är ansluten till en smartphone via Bluetooth. Den kan även synkas till en annan LV Nanogram-högtalare för att skapa ett omslutande stereoljud. Styr gör man med de fyra knapparna i polerat stål och fler funktioner finns via modehusets LV Connect-app.

Prislappen ligger på 22 600 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-02-01 21:42