Louis Vuitton släpper efterlängtat samarbetet med Tyler the Creator

Det charmoffensiva samarbetet visar på en ny riktning för det franska modehuset.

Ludvig Hällström | Foto: Louis Vuitton/Luis Perez  |  Publicerad 2024-03-25 22:30  |  Lästid: 3 minuter

Tidigare i år meddelade Louis Vuitton deras kommande samarbete med den amerikanska rapparen Tyler the Creator. Nu är den mycket efterlängtade kapselkollektionen här. Med färg och lekfullhet visar den tydligt vart Pharrell Williams vill ta både produkterna och varumärket. Kollektionen blir det första samarbetet för det franska modehuset sedan Pharrell tog över rodret och tillträde som creative director under hösten 2023.

För Pharrells del är samarbeten inget nytt, oavsett om man ser till hans musik eller modeskapande, och det visar här på det växande globala nätverk av konstnärer och skapare som associeras med varumärket.

“Tyler har varit min nära vän och samarbetsparter i år och vi har alltid kopplat gällande musik och design. Det här samarbetet är unikt för Louis Vuitton då det är en naturlig förlängning av vår filosofi som bygger på vårt nätverk av otroliga konstnärer och skapare”, menar Pharrell Williams.

Sett till Tyler the Creator är kollektionen hans första riktiga samarbete med Louis Vuitton, men deras vägar har korsats tidigare – Tyler stod nämligen bakom soundtracket till modehusets herrvisning av höst- och vinterkollektionen 2022.

Samarbetet inspireras av och kombinerar sömlöst Tylers personliga preppy–inspirerade stil med Pharrells eleganta dandy–influenser. Resultatet? Färgglada och varierade silhuetter och klassiska lädervaror med en ny twist.

”Mitt fokus låg på att göra saker som jag själv skulle ha på mig hela tiden. Jag klär mig likadant i möten som jag gör under uppträden eller i mataffären, så att rita monogrammet för hand kändes för mig som den perfekta balansen”, säger Tyler the Creator.

Bland kläderna finns det ett flertal vårjackor i material som mocka, denim och nylon samt skjortor med tryck, dressade byxor, jeans, sneakers, och loafers. Accessoarer som står ut finns det gott om tack vare det nya monogram–trycket med färgglada blommor, designat av Tyler, som går att hitta på Keepall-väskor så väl som bälten och korthållare. Flingskålar (med matchande skedar) och golfbags finns även för den som är ute efter något extra unikt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-04-02 11:38