Rose & Born Spring/Summer 2020

Vårens och sommarens nyheter från Rose & Born har trillat in i butiken och i vanlig ordning har de tolkat utbudet med en inspirerande fotografering.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-06-16 08:59  |  Lästid: 3 minuter

Butiken Rose & Born på Grevgatan i Stockholm lär knappast ha gått någon stilintresserad förbi. Sen 1989 har butiken bjudit Östermalm och Stockholm på skräddat herrmode av högsta klass och sen ett par år tillbaka har man även en imponerande webshop med butikens utbud.

Rose & Born arbetar lite annorlunda än många andra multibrand-butiker och fokuserar främst på produkter under eget varumärke vilket idag sträcker sig från kavajer och kostymer till skjortor, stickat och ytterplagg. Dessa plagg kombineras med en väl vald grupp av externa varumärken så som Crockett & Jones, Santoni, Jacob Cohen och Herno. Fördelen med konceptet och affärmodellen är den flexibilitet som det innebär då butiken helt kan styra sina inköp utan att behöva begränsa sig till ett varumärkes officiella kollektion. Man kan skapa sin version av vårens snyggaste mockajacka, kavaj eller kanske smoking och behöver inte konkurrera med andra butiker om exakt samma produkt.

Även med externa varumärken så som Crockett & Jones har man ett liknande upplägg där man fokuserar en hel del på exklusiva versioner för butiken. Det är befintliga modeller ur tillverkarens utbud men i en specifik version så som material, färg eller sula.

I vårens lookbook har man illustrerat precis hur man kan bära säsongens nyckelplagg och i vanlig ordning är det mycket välproducerat och inspirerande.

Vi har valt ut ett par av våra personliga favoriter ur lookbooken.

Mörkbrun mockajacka
Benvit kavaj som kan agera smokingjacka
Klassiska kostymer med mjuk och naturlig axel
Kavaj kombinerat med drawsting-byxa
En riktigt härlig mockajacka för våren i mintgrön nyans
Blått på blått på blått
Badshorts och stickad piké
Klassisk smoking
Dela på Facebook
Tweeta