Klart: Versace köps upp av Michael Kors för mångmiljardbelopp

18,6 miljarder kronor. Ungefär så dyrt blev det för amerikanska modemärket Michael Kors som nu har bekräftat uppköpet av italienska Versace för motsvarande 2,12 miljarder dollar. Detta dagen efter uppgifter i media om att en sådan affär varit på gång.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-25 12:33  |  Lästid: < 1 minut

Nu är det bekräftat att amerikanska Michael Kors köper det klassiska italienska modehuset Versace för 2,12 miljarder dollar. Något som motsvarar ungefär 18,6 miljarder svenska kronor. Det rapporterar flera internationella källor

Enligt italienska medier har Versaces kreativa chef och vice ordförande, Donatella Versace, blivit kallad till ett styrelsemöte i Milano på tisdagen. Därefter ska affären ha offentliggjorts för media. 

– Vi ser fram emot att Versace blir en del av vår familj av lyxiga märken, skriver John Idol, vd och styrelseordförande för Michael Kors, i ett pressmeddelande.

Michael Kors är framför allt känt för sina accessoarer, väskor och skor. I juli 2015 köpte modejätten även upp skoföretaget Jimmy Choo för 1,2 miljarder dollar, något som motsvarar runt 11 miljarder svenska kronor.

Klart: Versace köps upp av Michael Kors för mångmiljardbelopp
Gianni Versace, 1985.

Det färgstarka och italienska klädmärket grundades 1978 av Gianni Versace, som mördades 21 år senare utanför sitt hem i amerikanska Miami Beach i Florida. Sedan dess har Giannis syster Donatella Versace drivit modeföretaget. Versaces modeimperium ärvdes till 20 procent av Donatella Versace, och till 50 procent av hennes dotter Allegra Versace.Dela på Facebook
Tweeta