Modeinspiration: Så snor du stilen av supermodellen David Gandy

David Gandy inspirerar även bortom modekampanjerna. Kings Andreas Weinås synar den brittiske supermodellen i sömmarna.

Andreas Weinås | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2024-03-01 15:52  |  Lästid: 2 minuter

Den 44-årige manlige supermodellen David Gandy är född i småstaden Billericay, Essex, cirka 4 mil utanför London, och hans modellkarriär startade under ganska oväntade former. Året var 2001 och hans rumskamrat anmälde honom, utan hans vetskap, till en tv-sänd modelltävling som han senare kom att vinna, vilket säkrade honom ett kontrakt med prestigefyllda Select Model Management i London.

David Gandy med vana steg på röda mattan. Foto: Getty Images

Hans stora genombrott kom när italienska modehuset Dolce & Gabbana valde honom som kampanjansikte för doften Light Blue 2007. Gandys fysik blev ett välkommet och nytt grepp i en modellvärld som inte sällan definierats av ett väldigt smalt och tunt ideal bland såväl kvinnor som män.

Under Gandys modellkarriär har han porträtterats i mängder av plagg och kampanjer, men vi vill framför allt lyfta fram hans personliga stil utanför modellyrket. Gandy har bland annat utsetts till en av Storbritanniens 50 bäst klädda män och ser lika naturligt avslappnad ut i en skräddarsydd kostym från Anderson & Sheppard som i ett par jeans och en t-shirt. Det råder dock ingen tvekan om hans förkärlek för skräddat herrmode, då han återkommande ses i smokings och tredelade kostymer med perfekt knuten fluga eller slips.

Hans utseende och fysik ligger honom knappast i fatet, men Gandy visar kontinuerligt en fingertoppskänsla kring hur han klär sig med en personlig stil som bara blir bättre med åren.

Rutiga kostymer

Gandy ses ofta i elegant skurna rutiga kostymer, gärna med tillhörande väst. Suitsupply, 6 800 kr.

Flat cap

Ett klassiskt inslag i Gandys ledigare stil. Anderson & Sheppard, 1 200 kr.

Dubbelknäppt ytterrock

En så kallad great coat i marinblå ull varvas med både dressade och lediga plagg. Mr P, 9 000 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-01 15:53