Mr Porter släpper Hedi Slimanes exklusiva Celine-kollektion

Mr Porter släpper en popup-kollektion tillsammans med herrmodets kanske mest hyllade designer.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2020-11-20 16:23  |  Lästid: 2 minuter

Det var ändå något av en bomb som slog ned när det för ett par år sedan stod klart att superdesignern Hedi Slimane skulle ta över modehuset Celine. Céline, som företaget alltjämt kallade sig innan Slimanes numera obligatoriska företagsnamnspetande, hade under Phoebe Philos ledning blivit det kanske mest hyllade modehuset i världen genom en sval och nonchalant stil som hela tiden tycktes vara under utveckling.

Den minimalistiska lyx som Philo stod för har sedan dess ersatts av Slimanes karakteristiska rock’n’roll-estetik som har skruvat upp volymen på flera sätt. Numera gör företaget till exempel också herrkläder – och inte vilka herrkläder som helst. Även om vissa Céline-fans saknar Phoebe Philo så råder det ingen tvekan om att Hedi Slimane är fortsatt oerfterhärmlig, oavsett om han gör korta jackor i ormskinn eller romantiskt Paris-mode från 70-talet.

Herrmodemeckat Mr Porter släpper i dag Celines vår- och sommarkollektion, kallad The dancing kid. Denna gång har den franske designern inte inspirerats av garagerockband från 60-talet eller franska poeter utan av modern ungdomskultur. Både e-boys (vi behövde googla detta, vi med – Tiktok är inblandat) och skejtkultur är referenserna bakom den glittrande högljudda kollektionen.

Ur kollektionen har 48 av plaggen handplockats till Mr Porter, varav 30 av dessa säljs exklusivt på Mr Porter. Kampanjbilderna är plåtade av Hedi Slimane själv.

Kollektionen finns att köpa nu på Mr Porters hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-11-20 16:23