Nitty Gritty skapar shoppingstråk

En av Stockholms bästa butiker, Nitty Gritty, bygger ett litet imperium på annars sömniga Krukmakargatan. För några månader sen startade de ett eget outlet bredvid butiken och i veckan öppnade en egen butik för märket Carhartt - som tidigare sålts på Nitty Gritty. Snart öppnar de dessutom eget för Fred Perry och APC i anslutning till detta.

Redaktionen  |  Publicerad 2006-09-29 15:44  |  Lästid: 2 minuter
– Vi har haft lokalerna sen vi flyttade Nitty Gritty hit för tre år sedan och har alltid haft planer på att expandera på något sätt – antingen med fler butiker eller genom att utöka den befintliga butiken, berättar Hugo på Nitty Gritty.
– Det började med att APC kontaktade oss för ett år sen och ville öppna en egen butik i Stockholm. Vi har sålt deras kläder med stor framgång och det är en ära att få driva deras butik. Sen ville vi komplettera det nya shoppingstråket med två mer etablerade varumärken. Carhartt och Fred Perry kändes naturliga eftersom vi tidigare sålt dem här.
Att öppna en Fred Perry-butik kan verka märkligt med tanke på att märket redan idag är överrepresenterat i Sverige. Men det är faktiskt just anledningen bakom öppningen.
– Fred Perry vill öppna butiken som en imagehöjande åtgärd, märket har ju blivit väldigt mainstream. Vi kommer att sälja Comme Des Garcons Fred Perry-kollektion och Fred Perry Blank Canvas – deras kollektioner med designersamarbeten som görs i små upplagor var tredje månad. Oktoberkollektionen är ritad av danska Peter Jensen. Utvalda delar ur den vanliga kollektionen kommer också finnas.
– Att vi öppnar en Carhartt-butik känns också naturligt. Vi har ett långt samarbete med märket och vill gärna ge det mer utrymme än det fått i butiken, samtidigt som vi satsar på att renodla Nitty Gritty åt modehållet.
Carhartt-butiken är redan öppen, APC-butiken öppnar om ett par veckor och Fred Perry-butiken i månadsskiftet Oktober/November. Och som grädde under moset ligger givetvis Nitty Gritty kvar och suktar med Miu Miu-skjortor och annat fint.
Bild 430737
Så här ser Carharttbutiken ut.                         Foto: Ivan Da Silva
 
Bild 430738
Smakprov från samarbetet mellan Comme Des Garcons och Fred Perry. 

Av: Text: Erik Gripenholm

Dela på Facebook
Tweeta