Panerai öppnar sin första butik i Skandinavien – i Bibliotekstan i Stockholm

Klockrena nyheter för Sylvester Stallone-fans.

Joel Ågren  |  Publicerad 2023-06-01 15:09  |  Lästid: < 1 minuter

Klockmakarna Panerai grundades i Florens 1860, och blev från sekelskiftet leverantör av dykarklockor och instrument till den italienska marinen, från början genom ett samarbete med Rolex, vilka designade och levererade boetterna. Verksamheten fortgick i begränsad skala på klocksidan – totalt bara några hundra dykarur – fram till 1993, då kontraktet upphörde. Panerai bestämde sig för att istället pröva lyckan på den civila marknaden.

Kanske hade man förblivit en kultförklarad mikrotillverkare om det inte vore för att en viss Sylvester Stallone klev in i en butik i Rom 1995. Stallone har alltid haft ett gott öga till stora saker, och blev förälskad i de klossiga klockorna. Han beställde på stående fot en limiterad upplaga graverad med egen namnteckning att dela ut till vänner och bekanta, och därmed spred sig märkets ryktbarhet. Två år senare köptes man upp av lyxkonglomeratet Richemont, som började en varumärkesglidning mot lyxsegmentet.

I juni öppnar klockmärket sin första butik i Skandinavien – på Biblioteksgatan 1 i Stockholm. Etableringen sker i tätt samarbete med familjeägda klockåterförsäljaren Nymans Ur 1851.

– Den svenska marknaden utvecklas snabbt, och vi ser stor potential för Panerai i Sverige. Den nya konceptbutiken i Biblioteksstan kommer att förmedla hela Panerais varumärkesuniversum till våra kunder. Vi är väldigt glada över samarbetet med Nymans Ur 1851 som är experter på den svenska marknaden och, med sina 170 år i branschen, Sveriges ledande återförsäljare av exklusiva klockor, säger Jean-Marc Pontroué, vd på Panerai, i ett pressmeddelande.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-06-02 08:37