Porsche på väg att bli ett nästan helt eldrivet märke

Porsche meddelar att bilmärket kommer sluta göra dieselfordon – nu är alla modeller utom klassiska 911 på gång att produceras med eldrift.

Erik Söderholm  |  Publicerad 2018-09-24 07:51  |  Lästid: < 1 minut
Porsche på väg att bli ett nästan helt eldrivet märke
Bilmodellen ”Taycan” blir Porsches första i den nya miljardsatsningen på elbilar.

Artikeln publicerades ursprungligen på Recharge.

Snart kommer bilmärket Porsche påbörja försäljningen av märkets första nya elbil. Konceptbilen ”Mission E” har nu bytt namn till ”Porsche Taycan” och ska bjuda på imponerande prestanda och riktigt kvick snabbladdning.

Men det verkar bara vara början. Enligt uppgifter till tyska Manager Magazin är Porsche på väg att ställa om samtliga modeller till eldrift. Det gäller alla modeller utom den klassiska sportbilen 911.

Målet är enligt tidningen att Porschechefen Oliver Blume ska byta ut bensin- och dieselmotorerna i Macan, Cayenne, Boxster/Cayman och Panamera mot elmotorer till 2027. Bara Porsche 911 blir kvar med bensinmotor, och då med ett hybridsystem.

Enligt insatta källor kan upp emot tre av fyra sålda Porschebilar vara eldrivna 2025.

Först ut i elektrifieringsplanen efter Taycan blir suv-modellen Macan. Mellan 2022 och 2025 ska elversioner av samtliga modeller utom 911 presenteras. Den första modellen, Taycan, blir en helt ny modellserie, men den ska alltså följas av eldrivna versioner av dagens modeller som redan säljs.

Anledningen att Porsche går över till eldrift är enligt de här uppgifterna att det helt enkelt blir för dyrt att parallellt utveckla både förbränningsmotorer och eldrivlinor.Dela på Facebook
Tweeta