Prisvärd premiumshopping – så ska Singular Society revolutionera retailbranschen

Lyxprodukter till inköpspris är receptet för nystartade Singular Society.

Joel Ågren
Joel Ågren  |  Publicerad 2021-06-16 14:19  |  Lästid: 2 minuter

Måste kvalitet kosta skjortan? Inte om du frågar Erik Zetterberg och Daniel Herrmann, grundarna bakom nya livsstilsvarumärket Singular Society – en medlemsbaserad tjänst som erbjuder högkvalitativa basprodukter (eller ”life essentials” för att använda företagets eget lingo) till priset av vad det kostar att producera dem.

Handgjorda solglasögon från Japan är en del av Singular Societys utbud.

Medlemsavgifterna står för intäkterna i företaget, vilket också möjliggör det plånboksvänliga inköpspriset på produkterna. Perfekt för alla som tröttnat på att behöva betala extra för ”varumärke” och hellre lägger mellanskillnaden på hållbarhet och kvalitet. Det ständigt växande utbudet sträcker sig från kashmirtröjor till kaffe, med den kompromisslösa kvaliteten och de konkurrenskraftiga priserna som gemensamma nämnare.

Nivån på medlemskapet styr hur många produkter man kan köpa i månaden. Och det är framför allt i sökandet efter de perfekta leverantörerna av produkterna som Singular Society skiljer sig ur mängden. 

– Vi samarbetar med de leverantörer som är bäst i sin produktkategori, snarare än billigast. Vi utvecklar samtliga produkter i nära samarbete med leverantörerna, så att vi kan få ta del av all deras expertis på området. Vårt fokus är alltid på att göra en så bra produkt som möjligt, som våra medlemmar uppskattar och som håller över tid, säger Erik Zetterberg, creative director på Singular Society.

Vilket produktsläpp under våren ser du själv mest fram emot?

– Våra solglasögon är helt fantastiska och symboliserar själva själen i Singular Society. De är handgjorda i en fabrik i Japan som i flera generationer förfinat konsten bakom de perfekta solglasögonen. Varje par går igenom drygt 250 steg och inget lämnas åt slumpen. Och det bästa av allt: samtliga glasögon kostar under tusenlappen. 

Ett medlemskap kostar från 79 kr i månaden, läs mer på singular-society.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-06-16 14:20