Robert Redford pensionerar sig – vill sluta på topp

81-åringen har varit aktiv som skådespelare sedan 60-talet. Nu säger han att den kommande filmen "The Old Man & the Gun" förmodligen blir hans sista.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-08-08 12:39  |  Lästid: 2 minuter

Robert Redford är en riktig veteran i Hollywood. Han har varit aktiv som skådespelare sedan tidigt 1960-tal, och har spelat i legendariska filmer som ”Butch Cassidy och Sundance Kid”, ”Blåsningen”, ”Alla presidentens män” och ”Mitt Afrika”. Han är också en framstående regissör, och vann en Oscar för bästa regi 1980 med filmen ”En familj som andra”.

Men efter nästan 60 år som skådespelare är han nu redo att pensionera sig. I en intervju med Entertainment Weekly säger han att den kommande filmen ”The old man and the gun” förmodligen blir hans sista. 
– Man ska aldrig säga aldrig, men jag är ganska säker på att det här blir slutet för mig som skådespelare. Jag har gjort det här sedan jag var 21 och kände att nej, nu är det nog. Och varför ska man inte sluta med något positivt?, säger han till tidningen. 

Robert Redford pensionerar sig – vill sluta på topp
Robert Shaw, Robert Redford och Paul Newman under inspelningen av ”Blåsningen”.

I den verklighetsbaserade ”The old man and the gun” porträtterar Redford den yrkeskriminella mannen Forrest Tucker, vars liv gick ut på att råna banker och rymma från fängelset. 
– För mig var det en fantastisk roll att göra vid den här tiden i livet, säger Redford i intervjun.
– Det som fångar mig med honom, och som jag hoppas att filmen visar, är att han rånade 17 banker, åkte fast 17 gånger och rymde 17 gånger. Det fick mig att undra om han egentligen ville åka fast, så han kunde njuta av spänningen med att rymma.

Redford har även producerat filmen, som förutom Redford själv även har Sissy Spacek, Danny Glover, Tom Waits, och Casey Affleck i rollerna. Regisserar gör David Lowery. Premiären är satt till den 28 september. 

Dela på Facebook
Tweeta