Så får du ut mest av din garderob – för minst pengar

En bra garderob behöver inte kosta skjortan, så länge man gör kloka val och smarta investeringar. Här är fyra tips för bäst valuta för pengarna.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2018-02-21 15:42  |  Lästid: 2 minuter

Skräddarändra
Att lämna in sina kavajer, kostymer, byxor eller skjortor hos en skräddare för mindre ändringar kan vara en av de bästa stilmässiga investeringar man kan göra. Lägg mindre fokus på exklusiva etiketter och mer på att låta plaggen passa just dig. 

Bättre begagnat
Med dagens vintagetrend finns det en guldgruva av begagnad handsydd konfektion tillgänglig för endast några tusenlappar. En annan fördel är att många äldre kvalitetsplagg har ett lite längre och mer klassiskt snitt som återigen är på frammarsch. 

Köp färre men bättre
Kvalitet kostar, men att det skulle bli dyrare i längden är inte lika säkert. Genom att köpa klassiskt konstruerade kvalitetsskor, med möjligheten att sulas om och repareras, har man inte sällan en stilmässig investering för decennier. 

Våga vårda
Kläder och skor mår bäst om de vårdas och tas om hand. Investera i skokräm, skoblock, galgar och klädborstar. Genom att borsta av skor och kavaj med jämna mellanrum samt låta kostymen hänga på galgar som fyller ut axelpartiet förlänger man livet på produkterna avsevärt. 

 

Tre prisvärda dressade aktörer:

Suitsupply

Så får du ut mest av din garderob – för minst pengar

Mycket pang för pengarna, oavsett om man kikar på företagets instegskostymer eller värstinglinjer.
Från 2 899 kr.

 Shirtonomy

Så får du ut mest av din garderob – för minst pengar

Svenska MTM-specialisten Shirtonomy erbjuder måttsydda skjortor, producerade i Europa, för runt tusenlappen. Från 849 kr.

 

Morjas

Så får du ut mest av din garderob – för minst pengar

Nystartade svenska skomärket Morjas har specialiserat sig på prisvärda kvalitetsskor med randsydd konstruktion. Från 1 850 kr.

Läs också:

Dela på Facebook
Tweeta