Joaquin Phoenix förvandlas till Batmanskurk i teaser-trailern för ”Joker”

Trefaldigt Oscarsnominerade Joaquin Phoenix förvandlas till den obehaglige Batmanskurken i nya standalone-filmen "Joker". Se försa teaser-trailern här!

Marlon Appelgren Joakim Almén  |  Publicerad 2019-04-03 08:01  |  Lästid: < 1 minut

I somras slog nyheten ner om att den trefaldigt Oscarsnominerade skådespelaren Joaquin Phoenix skulle bli nästa storskådis att få sminkas om till den omtalade Batman-skurken Joker. En roll som tidigare spelats av hyllade skådepelare som inte minst Heath Ledger (The Dark Knight), Jack Nicholson, Mark Hamill och några fler. Senast att få tolka karaktären var skådespelaren och sångaren Jared Leto i den halvsågade actionfilmen Suicide Squad

Joaquin Phoenix förvandlas till Batmanskurk i teaser-trailern för

I registolen för filmen sitter Baksmällan-regissören Todd Philips och enligt webbtidningen Deadline står även ingen mindre än självaste Martin Scorcese listad som exekutiv producent. ”Joker” har beskrivits som en karaktärsstudie av en mentalt sjuk man.

Filmen görs utan kopplingar till de övriga DC-filmerna, så Batman lär inte dyka upp för att rädda dagen. Det är istället ett fristående kapitel som utspelas under 1980-talet, och tidiga rapporter har sagt att regissören Todd Phillips strävar efter en ton som hyllar producenten Scorseses Taxi Driver.

Se trailern här:

Joker har svensk biopremiär den 4 oktober. 

Läs också:

Dela på Facebook
Tweeta