Så snor du stilen av Steve McQueen

Hämta stilinspiration från The king of cool.

Andreas Weinås | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2022-12-21 10:26  |  Lästid: 2 minuter

Som nioåring levde han på gatan, som tonåring på ett ungdomshem. 1974 hade Steve McQueen blivit världens högst betalda skådis, känd som Hollywoods coolaste både på vita duken, racingbanan och vid bardisken.

The king of cool – ett minst sagt tungt stilmässigt epitet som Steve McQueen verkligen bar upp under karriärens glansdagar. Kanske var det hans tuffa uppväxt som gav honom den där nonchalanta bad boy-stämpeln under 1960-talets genombrott i Hollywood. Samtidigt var det få som kunde matcha McQueens mångsidighet. Från att spela nonchalant rebell i skinnjacka och chinos i filmen Den stora flykten från 1963 till miljardären Thomas Crown i tredelade kostymer och Cartierklockor 1968. Steve McQueen bemästrade bägge dessa världar med bravur. Kanske var det också hans genuina motorsportsintresse som avspeglade sig i filmer som Bullitt 1968 och Le Mans från 1971, en passion och talang han delade med rivalen och stilikonen Paul Newman. McQueens klädstil kan således beskrivas som allt från klassiska kostymer till avslappnad rebell, men det är framför allt den sistnämnda som jag associerar honom med. Stickade pikétröjor, raka chinos och signaturbågarna från Persol på näsroten, rattande en Ferrari 250 Lusso.

Tre nyckelplagg att investera i

Casatlantic, Anfa Knit

En perfekt stickad piké med vintagekänsla som rimmar utmärkt med Steve McQueens personliga stil.

Persol, 714

Solglasögonen Steve McQueen bar i rollen som Thomas Crown men även privat.

Rolex Submariner ref. 5512

Trots att TAG Heuers Monaco var klockan som kanske främst förknippas med Steve McQueen var det faktiskt en Rolex Submariner ref 5512 från 1960talet han bar privat under större delen av sin karriär.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-12-21 10:27