Sony släpper ny retrokonsol – Playstation Classic

Sony hakar på Nintendos retrotrend och släpper en miniversion av spelkonsolen Playstation – fullproppad med 20 klassiska spel förinstallerade.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-19 09:13  |  Lästid: < 1 minut

Det är snart 25 år sedan Sony presenterade sin allra första spelkonsol ”Playstation” för världen. Sedan dess har det stora spelföretaget släppt en hel drös av olika spelmaskiner, men något tyder på att nutidens speltrender pekar bakåt i tiden. Nu ska Sony nämligen gå i Nintendos nostalgiska fotspår genom att släppa en miniversion av Playstation som kommer att gå under namnet ”Playstation Classic”.

Sony släpper ny retrokonsol – Playstation Classic
Foto: Sony

I lådan ingår konsolen, två handkontroller, HDMI-kabel och en strömkabel. Konsolen kommer att vara en mindre version av den klassiska konsolen (som brukar kallas Playstation 1) och släpps med 20 klassiska Playstation-spel förinstallerade. Hela utbudet har inte ännu avslöjats men det står klart att spelfavoriterna Final Fantasy VII och Tekken 3 kommer finnas med. Det är ännu oklart om det kommer gå att köpa eller ladda ned flera spel till konsolen utöver det här utbudet, eller om den endast blir låst till dessa förinstallerade spel. 

Här är några av spelen som följer med: 

Final Fantasy VII
Jumping Flash!
Ridge Racer 4
Tekken 3
Wild Arms

Och 15 andra titlar som Sony ska presentera senare under hösten.

Sony Playstation Classic släpps den 3 december i år. Konsolen går att förhandsboka i USA och Kanada från och med idag, men när den släpps i Sverige är i nuläget oklart.Dela på Facebook
Tweeta