Spotify börsnoteras under schweizisk flagg

Spotify är ett svenskt företag, men det missade amerikanarna. I samband med företagets börsnotering hissades den schweiziska flaggan i stället för den svenska.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-04-03 15:00  |  Lästid: < 1 minut

I dag klockan 15:30 svensk tid gjorde svenska Spotify entré på New York-börsen. För att fira händelsen hängdes en stor banner med Spotifys logga på den eleganta fasaden på Wall Street – tillsammans med en schweizisk flagga.

Den röda flaggan med det vita korset fick hänga kvar i omkring 15 minuter innan felet upptäcktes och flaggan byttes ut mot den svenska.

Di Digitals reporter Sven Carlsson är på plats i New York inför börsnoteringen och spred den pinsamma missen på Twitter.
– Vi tittade upp mot byggnaden och plötsligt såg vi en schweizisk flagga. Det är bevisligen börsens nonchalanta personal som inte vet skillnaden mellan Schweiz och Sverige, säger han i en artikel i Di.

Tidningen skriver också att en säkerhetsvakt har bekräftat att det rörde sig om ett misstag.

Uppdatering:

Det tog ovanligt lång tid innan handeln drog igång, men tre timmar efter börsöppning hade köpare och säljare kommit överens om ett pris på Spotify-aktien. Vid det första avslutet var priset närmare 166 dollar per aktie, vilket ger företaget ett börsvärde på 29,5 miljarder dollar eller runt 245 miljarder kronor – större än andra svenska jätteföretag som H&M, Sandvik och Ericsson. Innan handeln drog igång var referenspriset 132 dollar per aktie.

Dela på Facebook
Tweeta