Remake släpper hållbar sportkollektion

Stockholms Stadsmissions eget varumärke Remake har lanserat en sportkollektion gjord av återvunna plagg, kallad Re:sport.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-02-28 10:25  |  Lästid: 1 minut

Remake, Stockholms Stadsmissions eget klädmärke, lanserar sin första sportkollektion, kallad Re:sport. Kollektionen består av kläder i sportig stil, gjorda av textilier från återvunna second hand-kläder.

– Det finns mycket sportkläder i omlopp och det ser vi i textilinsamlingen på Stockholms Stadsmission. Nu kände vi att det var dags för ett nytt uttryck som komplement till vårt övriga sortiment, säger Remakes designer och verksamhetsledare Karin Sterner i ett pressmeddelande.

Tidigare har Remake mest tillverkat plagg av denim och naturmaterial, men nu gör de samma sak med sportkläder.
– Polyester som finns i sportkläderna går att återvinna i oändlighet. På så sätt är det ett hållbart material, säger Karin Sterner.

Med den nya kollektionen vill Remake också visa att deras kläder kan se ut på olika sätt.
– Vi vill visa att Remake kan vara mer än bara en stil. Det är ett sätt att jobba på, fortsätter hon.

Idén med Remake när projektet startade för 15 år sedan var att ta hand om textilierna från de plagg Stadsmissionen får in som inte går att använda som de är, och ge dem nytt liv. Plaggen är nytillverkade, men gjorda av återvunna textilier. Man sparar därmed in på den miljöpåverkan som produktion av nya tyger orsakar. Det medför också att varje plagg är unikt.

Den nya kollektionen finns i Remakes Pop-up-butik i Hornstull i Stockholm från den första mars.

Läs också:

Dela på Facebook
Tweeta