Stilexperten: Här är sommarens snyggaste linnebyxor

Sommarens svalaste byxor är gjorda i linne, det är sen gammalt. Kings stilredaktör Andreas Weinås väljer säsongens snyggaste modeller.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2021-07-06 07:04  |  Lästid: 2 minuter

Linnebyxan är sommarens elegantaste alternativ. Linnets svalkande egenskaper kommer från den glest vävda strukturen, och dess tendens att skrynkla sig ger ett perfekt avslappnat inslag oavsett om du matchar med kavaj eller pikétröja.

1. Ströms, Sartorial, Trouser Linen Oyster

I Ströms spjutspetslinje Sartorial Project hittar vi för våren tre byxor i linne. Modellen har en generös passform med hög midja och sys i Neapel med flera handsydda detaljer. Pris: 2 499 kr.

2. De Petrillo, Tapered Pleated Herringbone Linen

De Petrillo från Neapel är känd som en prisvärd aktör när det kommer till kavajer och kostymer, men de gör även fina byxor. Här i en fiskbensmönstrad beige linnekvalitet och en lätt avsmalnande passform. Pris: 2 894 kr.

3. Loro Piana, Slim-Fit Tapered Linen Suit Trousers

Det lyxiga varumärket Loro Piana är kanske främst förknippat med sina exklusiva ull- och kashmirtyger, men i sommarens kollektion hittar vi dessa fantastiska mörkbruna linnebyxor. Pris: 8 630 kr.

4. Giuliva Heritage, Vito Pleated Linen Trousers

Giuliva producerar kompromisslösa, vackra byxor och kavajer i sin ateljé i Rom. Vi fastnade för dessa stålblå linnebyxor som är en del av en hel kostym. Pris: 8 000 kr.
Dela på Facebook
Tweeta