Stjärnarkitekten Thomas Sandell designar skor åt Myrqvist

Svenska uppstickaren Myrqvist teamar upp med en av Sveriges främsta arkitekter i ett exklusivt designsamarbete.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2022-02-04 14:45  |  Lästid: 2 minuter

Sebastian Öhrn var bara 23 år när han grundade skoföretaget Myrqvist som på kort tid seglade upp som en utmanare i den traditionella skobranschen. Affärsidén var lika enkel som genial: genom att sälja direkt till kunden och inte via återförsäljare slipper man alla extra avgifter på vägen och kan erbjuda en kvalitetssko till bättre pris än klassiska skotillverkare. Vi på King har följt företagets resa med spänning sedan starten 2016 och kan såhär sex år senare bara konstatera att uppdraget lyckades: skobranschen är mer demokratiserad tack vare Myrqvist. Vi lyfter på hatten.

Nu inleder Myrqvist ett samarbete med en av Sveriges mest hyllade arkitekter och formgivare. Som arkitekt har Thomas Sandell ritat prestigebyggen som Gåshaga Brygga och Stockholmsbörsen, och som formgivare har han designat möbler och inredning för företag som IKEA, Skultuna, Palmgrens och Reijmyre. Tillsammans med Myrqvist kliver han nu in i skovärlden med en mindre kollektion som han designat själv.

Thomas Sandell är en av Sveriges mest kända arkitekter och formgivare.

– I mitt yrke formger jag allt från små produkter till stadsplaner, alltid med samma glädje. Så när frågan kom om att formge skor så var svaret ja, givet, säger Thomas Sandell.

Han säger även att kollektionen med Myrqvist representerar hans egen personliga stil.

– Jag klär mig klassiskt men alltid med en blinkning åt det samtida. Precis så som jag arbetar med mina hus och i detta fall skor, säger Thomas Sandell.

Kollektionen utgörs av tre modeller i fem olika utföranden: en loafer, en lågsko och en känga. Gemensamt för alla modeller är att de saknar snören och istället hålls på plats av spännen. Skorna är randsydda och tillverkade för hand i norra Portugal. Priserna ligger mellan 2 799 och 2 999 kronor och du hittar dem på Myrqvists hemsida.

Modellen Ängsö i mörkbrun mocka. Pris: 2 799 kronor.
Modellen Kungsholmen i svart kalvskinn. Pris: 2 999 kronor.
Modellen Skeppsholmen i mörkbrunt kalvskinn. Pris: 2 899 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-02-04 15:00