Fem frågor till Tigers herrdesigner

Tiger of Sweden uppdaterar sin populära skjortlinje och lanserar fem helt nya premiumskjortor. King tar ett snack med märkets herrdesigner Andreas Gran.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-02-20 10:06  |  Lästid: 3 minuter

Tiger of Sweden uppdaterar sin populära skjortlinje och lanserar fem helt nya premiumskjortor. 

Skjortlinjen lanseras med en global kampanj den 20:e februari 2017. I kampanjen syns Howlin’ Pelle Almqvist, frontman i The Hives och en person som Tiger har haft ett nära samarbete med under många år. Kampanjen är stylad av Kings förre moderedaktör Petter Lundgren.

King tar ett snack med märkets herrdesigner Andreas Gran. 

Tiger of Swedens skjortor har alltid varit populära, varför ändra ett vinnande koncept?

– Vi har haft samma grund i våra skjortor under en längre period. Visst har de varit bra men de har absolut inte varit perfekta. Vi kände att det fanns mycket vi kunde göra för att förbättra skjortorna. När vi gjort den nya skjortlinjen har vi också haft i åtanke att de ska fungera perfekt under våra kostymer. Skillnaden mellan de gamla skjortorna och de nya är enorm.

Hur skiljer sig de fem nya modellerna från den tidigare skjortlinjen?

– Vi har gjort över 16 rejäla förändringar. Det mest iögonfallande är kragarna som vi gjort rejälare och ännu skarpare. Högre kragstånd, större kragar och mer vikt i mellanläggen. Vi har högre skurna ärmhål vilket ger en smalare silhuett. Sedan har vi även gjort en stor förändring i mönsterpassningen och flyttat tyg från framstycket av skjortan till bakstycket för att förhindra veck över bröstpartiet som annars är vanligt förekommande. Den sitter skönare, ger bäraren bättre rörlighet och gör dig snyggare! 

Fem frågor till Tigers herrdesigner
I kampanjen syns Howlin’ Pelle Almqvist, frontman i The Hives.
Fem frågor till Tigers herrdesigner
Fem frågor till Tigers herrdesigner

Hur bär man de nya skjortorna på snyggast möjligast sätt?

 – Det är självklart upp till var och en och beror på vilken av skjortorna du bär. Cutaway-modellen Farrell 5 bärs med fördel till kostym. De andra modellerna tycker jag personligen ser lika bra ut under en skinnjacka som till kostym likväl utan något över till ett par jeans. Själv bär jag helst skjortan till ett par slitna jeans.

Skjortlinjen lanseras med en global kampanj frontad av The Hives-sångaren Howlin’ Pelle Almqvist, hur kommer det sig att valet föll på just honom?

– Vi har en fin relation med The Hives då vi i många år hjälpt bandet med scenkostymer och älskar Howlin’ Pelle Almqvists energi och attityd. Har du sett en konsert med The Hives vet du vad jag pratar om. Det finns få som jobbar som honom på scenen. Det går åt ett par brallor per turné om jag säger så haha. Kampanjen för skjortan heter The Hardest Working Shirt In The Business och att plåta den på Pelle kändes självklart.

Flera av Sveriges största artister bär Tiger of Sweden, varför tror du att den svenska artisteliten väljer Tiger?

– Musik är och har alltid varit viktig för Tiger of Sweden. Musiken finns i vårt DNA och har alltid varit en stor källa till inspiration i vårt skapande av kläder. Vi försöker skapa kläder med samma progressiva energi som riktigt bra musik har. När du tar på dig ett plagg från Tiger of Sweden vill vi att du ska uppfyllas av samma känsla som när du hör en riktigt bra låt. Vi älskar musik och har ett öppet sinne. Jag tror att artisterna vi jobbar med känner det.

Skjortorna kostar mellan 999 kr och 1 899 kr och kommer att finns i alla Tigers butiker samt hos flertalet återförsäljare.

Du missar väl inte Kings nyhetsbrev? 

Dela på Facebook
Tweeta