Svenska CQP lanserar vegansk sommarsneaker i en rad olika färger

Lagom till semestern lanserar svenska skotillverkaren CQP sitt nya koncept CQP Sport – lediga sneakers med fokus på hållbarhet.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2021-06-21 14:21  |  Lästid: 2 minuter

Varumärket CQP är kända för sina dressade sneakers i premiumklassen. Nu presenterar man CQP Sport, en mer enkel och avslappnad kategori med sneakers tillverkade i hållbara och främst veganska material.

Först ut i CQP Sport-familjen är Clava, en ledig kanvasmodell att slita med gott samvete i sommar. Modellen kommer i sex olika färger och är dessutom unisex vilket gör att den sträcker sig över storlekarna 36-46. Enligt CQP:s grundare Adam Lewenhaupt är CQP Sport ett mer prestigelöst alternativ till CQP:s vanliga sortiment.

– Produkterna delar samma DNA som våra befintliga, men har utvecklats för att vara enkla, avslappnade och lättanvända, säger han.

Kanvasen på den nya modellen är tvättad för att ge ett snyggt använt intryck och är gjord av en mix av återvunnen bomull och EcoVero-fiber (en cellulosa-baserad viscos som bidrar till ökad slittålighet). Fodret är skapat av ekologisk bomull, innersulan av kork och skon är rakt igenom vegansk.

Priset ligger på 1 700 kronor och modellen finns att köpa genom att klicka på de blåa cirklarna på bilderna i artikeln, i Kings egen e-shop samt i varumärkets fysiska butik på Skeppargatan 22 i Stockholm. Du kommer åt Kings e-shop genom att klicka nere i högra hörnet.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-06-30 13:52