Mörkbrunt snus är tillbaka – efter 24 års väntan

Swedish Match har återuppväckt två sedan länge nedlagda lössnusprodukter. Mörkbrunt snus och Rallarsnus är tillbaka, men endast för ett gästspel – och denna gång i begränsad upplaga.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-10-31 08:33  |  Lästid: < 1 minut

Två riktiga snusklassiker är tillbaka från de döda – Mörkbrunt snus och Rallarsnus. Mörkbrunt snus finns i en del butiker redan nu, och i april 2019 återlanseras Rallarsnus. Upplagorna är begränsade och Mörkbrunt snus lanseras med en volym på ungefär 80 000 dosor – och en dosa kostar 59 kronor.

 

Mörkbrunt snus är tillbaka – efter 24 års väntan

De första dosorna har redan börjat säljas i Swedish Match snusbutik i Göteborg samt på deras hemsida. Därefter kommer produkterna att distribueras till övriga Swedish Match-butiker under veckan.

– Det är en utmaning att producera en produkt som inte har funnits på marknaden på 20 år, det handlar om att nå fram till originalsmaken men också att göra det med den produktionsteknik vi har i dag. Det känns kul att återigen få presentera Mörkbrunt snus i vårt lössnussortiment, säger Lars Öberg, Master blender på Swedish Match i ett pressmeddelande

Mörkbrunt snus tillverkades av Svenska Tobaksmonopolet mellan 1916-1998 och har sitt ursprung från J.L. Tiedemanns tobaksfabrik i Charlottenberg, Värmland. Tiedemanns fabrik startade 1880 och övertogs av Svenska Tobaksmonopolet 1915.

Mörkbrunt snus har en mörk tobakskaraktär med tydliga röktoner samt inslag av torkad frukt och läder. Snuset finns till försäljning i Swedish Match egna snusbutiker i Charlottenberg, Stockholm, Göteborg, Lund, Åre, Strömstad och på deras hemsida.

Snuset finns även tillgängligt på bland annat OKQ8, Circle K och Snusbolaget.se från och med den 12 november.


Dela på Facebook
Tweeta