Triwa lanserar 5 nya klockor gjorda av nedsmälta vapen

Svenska klockmärket tar nästa steg i kampanjen "Time for Peace" och adderar nya modeller till kollektionen Triwa x Humanium – som görs av nedsmälta illegala vapen.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-09-19 14:09  |  Lästid: 2 minuter

Triwa X Humanium Metal 2.0 är nästa steg i klockmärkets kampanj att belysa världen och sina konsumenter om vapenvåldsepidemin. Efter förra årets lyckade Kickstarter-kampanj av Triwa x Humanium Metal lanserar nu Triwa, uppföljaren Time for Peace II tillsammans med IM, Induviduell Människohjälp. Med hjälp av den tidigare kampanjen har IM lyckats smälta ner mer än 5 000 vapen och lyckats driva in närmare 700 000 kronor som gått tillbaka till lokala anti-våldsprojekt i El Salvador.

Den första Triwa x Humanium Metal-modellen är nu även en del av FN:s permanenta nedrustningsutställning och är ett av dem första externa varumärkena som säljs i FN:s butik. Nu har uppföljaren lanserats på Kickstarter. Under konceptnamnet ”Time for Peace II” kommer fem nya Humanium Metal-klockor att presenteras.

Triwa x Humanium Metal 2.0
Kickstarter-pris: 1 700-4 700 kr.

Klockorna kommer att finnas att förbeställa med leverans i slutet av november. I kollektionen finns bland annat en kronograf, en med schweiziskt-urverk och en med automatisk urverk. För varje såld klocka går 15% tillbaka till IM och deras lokala antivåldsprojekt. All nedsmältning och metallproduktion görs i El Salvador som är ett av dem värst drabbade länderna i världen av väpnat våld.

Mer info om kampanjen hittar du här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-19 14:25