Vintagefynd och ljust trä – King listar snyggaste prylarna till hemmet just nu

Stanna hemma, men släpp in våren i ditt vardagsrum.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2020-04-08 16:12  |  Lästid: 2 minuter

De flesta av oss spenderar i princip hela vår vakna tid i vårt hem just nu. Skälen till detta är beklagliga. Ett sätt att muntra upp den deprimerande vardagen är därför att göra om i hemmet. Kanske är det efter Tiger King, städning och ett allt tidigare bag-in-boxande därför i stället dags att börja se sig om efter förändringar hemmavid?

Matti Carlssons bord för Tre Sekel är en investering – bordsskivan i massiv ek kan slipas vid slitage och ärvas av kommande generationer. 28 400 kr.

Ljusa träslag, hållbara material och en naturnära färgskala – ljust och ofräscht, kanske man kan kalla vårens trend. I vår fyndar du nämligen hellre möbler på loppis eller auktionshus än att att sprutlackera vardagsrummet i stockholmsvitt och köpa nytt. King listar ett gäng möbler och prylar som lyfter på våra smilband även i mörka tider.

Lampa från Vitra, Akari 9AD. Rislampan är en ständigt aktuell klassiker. Allra snyggast är Vitras varianter, ritade av japansk-amerikanske konstnären Isamu Noguchi. Ibland är bambu, washipapper och ståltråd allt du behöver. 5 890 kr.
Pall från Frama, AML Stool. Ett över hundra år gammalt apotek i Köpenhamn utgör hem åt Frama, en designbyrå som excellerar i mötet mellan gamla traditioner och ny teknik. Den här pallen funkar lika bra som sidobord. 4 480 kr.
Det är svårt att tänka sig något trevligare än en vindränkt middag hemma hos Pablo Picasso. Slå upp ett glas och häng med in i hans kök. 389 kr.
Stol från Massproductions, Rose. Massproductions kurviga stol är framtagen via en 3D-printer – en metod de själva beskriver som kostsam och tidskrävande. Bara en sådan sak. 16 050 kr.
Kruka från Iittala, Nappula Den grönskande framtid är vår! (Förhoppningsvis.) För att fira tio år av samarbete har formgivaren Matti Klenell tagit fram en serie krukor åt Iittala. Resultatet är ett gäng keramiska krukor inspirerade av ett bords runda fötter. 699 kr.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-04-08 16:14