5 herrmodetrender som kommer vara överallt 2022, enligt Pinterest

Gentlemen, starta era ”goth business casual”-motorer.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-12-08 16:35  |  Lästid: 3 minuter

Om man samlar alla människors önskningar, hopp och drömmar och riktar det mot en punkt så hittar man gud, var det någon som en gång sade. Om man i stället samlar alla människors sökningar på Pinterest så får man till en väldigt flamboyant outfit. Så kanske man kan sammanfatta den åttonde upplagan av Pinterest Predicts, Pinterests egna Wrapped-variant som går ut på att sia och trendspana inför det kommande året med hjälp av våra egna sökningar.

Trendspaningarna rör inte bara mode utan lite allt möjligt och baseras på vad sajtens 400 miljoner användare söker efter. Vi har samlat fem herrmodetrender som sticker ut inför det kommande året.

Foto: Getty Images.

Pärlhalsband

Pärlor är på modet och sökstatistiken för pärlhalsband skjuter i taket. RojF-vurmande eller ironisk lek med traditionell lyx, vem vet? Hämta inspiration från nutida stilikoner som Harry Styles och ASAP Rocky, eller googla Morrisseys outfits från 80-talet.

Foto: Getty Images.

Gothcowboy

Av många stilhybrider man inte såg komma var en gotisk cowboy ändå ett av de sista alternativen på listan. (En sökning som som får en ännu större ökning enligt undersökningen är ”goth business casual” men någonstans måste vi dra gränsen.) Cowboylooken har varit på tapeten ett tag nu, och kanske är en gotisk variant bara ett naturligt steg på vägen. Mästaren är naturligtvis Lil Nas X som med Old Town Road och Montero (Call Me By Your Name) har vaskat fram Billboard-guld av en väderbiten cowboyhatt och ett par blodstänkta läderbyxor.

Foto: Getty Images.

Pyjamas

Att propagera för pyjamasen som ett vardagsplagg har det gjorts länge, men i och med att folk (läs: medelklassen) efter att ha fått jobba hemma i över ett år fått smak för mjukisplagg så är nästa naturliga steg att även bära pyjamasen till vardags. Det eviga exemplet är förstås konstnären Julian Schnabel, men om du inte riktigt har samma Jan Stenbeckska pondus som Schnabel så är ett gott exempel på den avslappnade trenden Ryan Gosling från Cannes-festivalen för ett gäng år sedan.

Foto: Getty Images.

Elblått

Efter att ha gömt sig hemma så känner nog många en extra stor lust att uttrycka sig med starka färger och tokiga mönster. En av de mest eftersökta färgerna är ”electric blue”, vilket får beskrivas som en slags upphottad variant av kornblått, klarblått eller kleinblått. Det enklaste sättet att införliva färgen i din vardag är genom en klassisk fransk arbetarjacka, föredömligt använd av modefotografen Bill Cunningham livet ut.

Foto: Getty Images.

Rutig kostym

70-talet är här sedan länge, vilket avspeglar sig även i den här undersökningen. Allra hetast på Pinterest i herrmodeväg är rutiga kostymer. Sökningen ”checkered suit men” ökar nämligen med 95 procent. Om du letar efter inspiration så är en genväg Harry Styles stiliga Gucci-kostymer, eller så gör du som Harry Styles själv och googlar bilder på Mick Jagger från ungefär 1972.

Artikeln publicerades ursprungligen på Kings syskonsajt Café.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-12-08 16:35