Saman Amel satsar på skor – lanserar mockasinen City Moc

Hyllade skrädderivarumärket Atelier Saman Amel lanserar diskreta och lyxiga mockasiner.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2024-03-17 15:51  |  Lästid: 2 minuter

Svenska skrädderivarumärket Atelier Saman Amel, vinnare av King 100 Mäktigaste 2019, lanserar sina första skor. City Moc är en sko i gränslandet mellan dressade skor och sneakers.

– Personligen har jag alltid känt mig bekväm i loafers från John Lobb eller snörskor och boots från Alden samt med klassiska sneakers som Stan Smiths eller Jack Purcell, men i många fall vill man ha något som ligger mitt emellan dessa två, säger grundaren Saman Amel.

Skorna är handsydda i Italien, i Veneto-regionen som är känd för sina mockasiner, och tanken är att man ska kunna klä ner en formell klädsel eller lyfta en avslappnad outfit. Mockan av hjortskinn kommer från ett av Italiens bästa garverier i Toscana. Silhuetten har en låg profil och hamnar nära marken med mycket liten tåfjädring. Den ska se snygg och enkel ut på foten, enligt Saman Amel.

Skorna kommer i färgerna svart, brun, taupe och grå och är storleksanpassade men med tanke på att de är okonstruerade och lätta rekommenderarr företaget, som består av Saman Amel och Dag Granath, att inte gå upp i storlek eftersom de expanderar lite efter användning.

Prislappen ligger på 6 000 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-17 15:52