Svenskt herrmodes hundra mäktigaste 2017

Nu är det klart. Vi på King har offentliggjort vår årliga prestigefyllda lista med Svenskt herrmodes 100 mäktigaste. Toppar listan gör modevarumärket Our Legacy med grundarna Jockum Hallin, Christopher Nying och Richardos Klarén.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-05-09 07:04  |  Lästid: 2 minuter

KING – Svenskt herrmodes 100 mäktigaste är en prestigefylld lista över de personer, kvinnor och män, som har störst inflytande på den svenska herrmodescenen och tillika inverkan på hur svenska män klär sig. På årets lista hittar vi designers, stylister, redaktörer och chefer för modeföretag men även kända skådespelare, artister, tv-profiler och idrottsstjärnor. 

Årets vinnare, utsedd av Kings redaktion med chefredaktör Per Nilsson i spetsen, tillika den som har störst makt över den svenske mannens garderob, är 2017 svenska modevarumärket Our Legacy. 

– Det känns som ett kvitto på att vi gör något bra, för alla oss som jobbar med det, inte minst för våra kunder. I jämförelse med Kings tidigare förstaplatstagare med multinationella företag är vi ett relativt litet, lustdrivet independentbolag. Att vi anses vara på den nivån gör oss så klart jättestolta. Det känns fantastiskt, säger grundarna av Our Legacy.

King Magazines vinnarmotivering:

”Det har gått drygt tio år sedan ni lanserade er första kollektion, och fem år sedan ni började ta ut svängarna och föra ert redan respekterade varumärke i en mer experimentell riktning. Ni har konsekvent valt att stå på egna ben och finansierat er verksamhet med egna pengar, vilket gett er ohämmad kreativ frihet och fullständig kontroll från skiss till galge. Kanske anade ni redan 2005 hur väl ni valde ert namn: Our Legacy, vårt arv. Kanske tänkte ni från början på det estetiska arv ni själva ville föra vidare, men idag hade namnet fått en annan betydelse: Det är många som vill ärva det ni byggt upp, och det största erkännande ni kunnat få är imitation. Ni inspirerar, och när ni banar väg är andra snabba att följa efter.”

På andra plats finner vi fjolårets fjärde plats Andreas Löwenstam, designchef för H&M Herr medan tredjeplatsen intas av Filip Tysander, grundare och VD Daniel Wellington.

Denna gång hålls den årliga festen som hyllar vinnarlistans samtliga finalister i Skeppsholmskyrkan på Skeppsholmen för inbjudna gäster fredagen den 19 maj 2017. 

Här är topp tio-listan: 

1. Our Legacy – Jockum Hallin, Christopher Nying & Richardos Klarén

2. Andreas Löwenstam (designchef herr, H&M)

3. Filip Tysander (grundare & vd, Daniel Wellington)

4. Mattias Magnusson (vd, Acne Studios)

5. Zlatan (fotbollsgud, Manchester United)

6. Emma Stjernlöf (marknadschef, Adidas)

7. Per Håkans (Marknadschef, Tiger of Sweden)

8. Sam Rihani (Svergiechef, Instagram & Facebook)

9. Henning Källqvist (vd, Care of Carl)

10. Jocke Berg (Kent)

SE HELA LISTAN HÄR. 

Mer om Our Legacy, samt de övriga nominerade kan du läsa om i nya numret av KING som kommer ut i butik 16 maj. 


Dela på Facebook
Tweeta