5 retinol-produkter som gör susen för huden i vinter

Vinnande vitamin! King plockar fram de fem bästa produkterna med toppingrediensen retinol.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2023-01-25 13:15  |  Lästid: 2 minuter

Retinol är ett A-vitamin vars egenskaper är vetenskapligt bevisade, det reducerar fina linjer, minimerar solskador och ger huden en jämnare struktur. Tänk dock på att retinol är starkt, många användare rodnar eller blir torra i huden till en början.

Svenska Verso använder retinol 8 i flera av sina produkter. Versos Day Cream är en återfuktande kräm som dessutom verkar porsammandragande och utjämnande. Snygga förpackningar är det också. Verso Day Cream, 900 kr/50 ml.

Suveränt serum

Paula’s Choice Clinical 1 % Retinol Treatment

Ett effektivt och drygt serum som utlovar snabbt resultat – till exempel förbättring av hudens fasthet och elasticitet, behandling av tidigare akne eller hyperpigmenteringar och förfining av porstorleken. Vi har testat flera av amerikanska -Paula’s Choices produkter och alltid blivit nöjda.
749 kr/30 ml.

Prisvärt proffs

The Ordinary Retinoids Granactive Retinoid 2 % Emulsion

The Ordinary från Toronto fokuserar på högkvalitativa och veganska produkter med funktionella ingredienser. Men den huvudsakliga anledningen till att varumärket är så omtalat är priserna – ibland en tredjedel av konkurrenternas. Resultatet efter användning blir klarare, fastare och mer återfuktad hy med jämnare textur. 139 kr/30 ml.

Medan du sov 

Sunday Riley Luna Sleeping Night Oil

Omtalad olja med retinol som du använder på natten medan du sover. Oljan, som bland annat innehål-ler tysk kamomill, kombinerar fukt och effekt på linjer och pigmentering. Extra bra den här tiden på året eftersom produkten även motverkar torrhet och glåmighet. 619 kr/15 ml.

Slut på irritation

Peter Thomas Roth Retinol Fusion

Ett av världens mest respekterade hudvårdsmärken. Detta är ett serum med en hög koncentration retinol men med minimal rödhet och irritation. Om du önskar en mer livfull hy utan linjer och rynkor är det här en produkt vi verkligen rekommenderar. 580 kr/30 ml.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-25 13:15