Adam Driver och Lady Gaga med i nya storfilmen om Gucci – kolla in bilderna här

Ridley Scott gör stjärnprydd storfilm om mordet i Gucci-familjen.

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-03-11 09:45  |  Lästid: 2 minuter

Nej, den romantiska bilden från Lady Gagas Twitter är inget vanligt influencer-foto i en exotisk miljö. Adam Driver bär de där lyxbågarna och Lady Gaga ser så elegant extravagant ut av en anledning. Stjärnduon är på plats i Alperna för filmandet av Ridley Scotts kommande film House of Gucci, baserad på Sara Gay Fordens bok med samma namn.

En film om ett av världens största modeföretag bör leva upp till sitt namn och bilderna från inspelningen skvallrar om att vi i november kommer få beskåda en film fylld med italienskt mode när det är som bäst. Frågan kvarstår dock: Har Adam Driver alltid samma frisyr oavsett roll?

House of Gucci handlar om familjen Gucci eller mer specifikt det stora morddramat som skakade modejätten i mitten av 90-talet. Mord är kanske inte det första man tänker på när det gäller lyxvarumärket i dag men helt annat var det 1995 då vd:n och arvtagaren Maurizio Gucci (spelas av Driver) mördades av en lejd pistolman.

Verklighetens Maurizio Gucci. Foto: Getty

Maurizios ex-fru, den excentriske societetsdamen Patrizia Reggiani (Lady Gaga), dömdes senare för att ha varit den som lejt mördaren. Reggiani blev känd som den ”svarta änkan” för hennes utmärkande stil och galghumor. På frågan om varför hon inte mördade sin exman själv svarade hon:

– Min syn är inte tillräckligt bra och jag ville inte riskera att missa.

Förutom Driver och Gaga återfinns även Al Pacino, Jeremy Irons och Jared Leto i den stjärnspäckade rollistan. De spelar i tur och ordning Gucci-männen Aldo, Rudolfo och Paolo Gucci.

House of Gucci väntas ha premiär den 24 november 2021.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-11 09:47