Årets julklapp? Moonbike gör den enda elektriska snöskotern du behöver i vinter

Se upp i backen, tusen hål i nacken (och plånboken) när Moonbike gör elektrisk snöskoter.

Joel Ågren  |  Publicerad 2021-11-24 13:16  |  Lästid: < 1 minuter

Få saker kan förstöra en avstressande heldag på fjället som ljudet av en skränig snöskoter. Franska start up-märket Moonbikes har snöat in på en lösning: en ultralätt, helelektrisk och knäpptyst ”snöcykel” med ambitionen att sudda ut gränsen mellan nödvändig vintertransport och adrenalinstint outdoorbus.

Moonbike, som väl i ärlighetens namn har mer gemensamt med en elmoppe än en skoter, är världens första 100 procent eldrivna snöcykel. Med en vikt på nätta 75 kg är den upp till tre gånger lättare än en genomsnittlig snöskoter, vilket gör den både lätthanterlig och snabb i backarna. En bredd på 69 cm gör Moonbike dessutom synnerligen lätt att transportera och förvara mellan åken. Maxfarten toppar på 42 km/h, och med dubbla batterier landar körtiden på uppemot 3 timmar, med en räckvidd på upp till 64 km.

Den uppvärmda batteriboxen gör att Moonbikes batterier, som laddar fullt på under fem timmar med en standardladdare, klarar temperaturer på upp till –25 °C. Någon klimatångest är det så klart heller inte tal om. De enda avtrycken du lämnar efter dig efter några timmar på Moonbike är spåren i snön. De första 250 förbokade snöcyklarna, som kommer i färgerna vitt och rött, levereras i december och reserveras på Moonbikes.com. Årets (dyraste) julklapp? 

Pris: 87 500 kr på Moonbikes.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-11-24 13:16