Ben Gorhams Byredo debuterar med sneakers och skräddarsydda kostymer

Två år efter lanseringen av handväskor har det blivit dags för det hyllade parfymhuset att doppa sina tår i världen av sneakers och svidar. Se bilderna på produkterna här.

Marlon Appelgren | Foto: via Highsnobiety  |  Publicerad 2019-06-24 14:12  |  Lästid: 2 minuter

Den före detta svenska basketspelaren Ben Gorhams parfymhus Byredo har under bara några år lyckats med att vända upp och ned på en hel parfymvärld och sätta sitt namn på världskartan bland modebranschens största och hetaste doftmärken. Nu har det blivit dags för Byredo att utöka sitt sortiment ytterligare. För två år sedan handlade det om lanseringen av handväskor och denna gång släpper varumärket sina allra första sneakers.

Sneakerskon är inspirerad av basketens estetik och har framtagits genom att använda läder från en väskproduktion som visades upp på Paris herrmodevecka förra veckan.

Det nya Byredo-koncepetet går under namnet ByProduct och är enligt Ben Gorham själv en påföljd av hans basketkarriär som aldrig tog honom så långt han ville. I modevisningen för sitt nya koncept valde Byredo-grundaren att visa upp produkterna på åtta långa basketspelare med överdimensionerade kostymer som ska imitera de klassiska svider som bars av NBA-proffs i början av 2000-talet.

Byredos skor släpps i butik i slutet av augusti.
Pris: 4 000 kr.

Läs också: Hur Ben Gorham erövrade parfymindustrin

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-24 14:17