5 vanliga klockmisstag att undvika

Att välja rätt klocka är inte det enklaste valet. Den ska vara snygg, praktisk, helst tidlös och kännas perfekt. Sajten Fashionbeans har listat misstag att undvika när du väljer och tar hand om din klocka.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-02-16 09:37  |  Lästid: 2 minuter

1. Vårda klockan 

Lika mycket som du bryr dig om din kropp eller din bil lika mycket ska du bry dig om din klocka. Glöm inte att klockan behöver service med jämna mellanrum. För en mekanisk klocka rekommenderas att man ger den en ”check-up” var fjärde eller femte år. För en vintageklocka gäller det varannat år, om man vill att klockan ska hålla länge, skriver Fashionbeans. 

 

2. En klocka passar inte för alla tillfällen

Du anpassar din klädsel efter tillfället, glöm inte att samma sak gäller klockan. Det är svårt, om ens möjligt, att hitta en klocka som passar lika bra på jobbet, på en fest eller ute på sjön. Därför är det klokt att införskaffa tre olika klocktyper; en sportklocka för gymmet, en finare klocka för events och en vardaglig klocka för jobb och fritid.  

5 vanliga klockmisstag att undvika
Foto: Istock

3. Använd inte klockan för att skryta

Det är såklart väldigt härligt med en lyxklocka. Men den kanske inte passar att bära alla gånger. Känn efter när det är läge att dyka upp med din diamantklocka. Som Fashionbeans skriver; ”Det är fult att skryta om att man är rik, så låt inte din klocka göra det heller”. 

 

4. Lär känna klockans alla funktioner

En klocka är inte bara snygg, utan har ju en massa olika funktioner. Lär känna din klocka, så du vet vad alla funktionerna gör och vad du ska ha dem till. Om du ändå tänker lägga ner flera månadslöner på en klocka så är det ju smart om du också vet vad den kan göra. 

 

5. Se inte ner på begagnade klockor

Visst så kan det kännas lyxigare och mer lockande att köpa en helt ny klocka. Men om du väljer att köpa en begagnad kan du köpa den mycket billigare än vad den skulle kostat om du köpt den helt ny. Du har också möjlighet att köpa klockor som inte längre finns på marknaden. 

 

KÄLLA: FashionbeansDela på Facebook
Tweeta