Följ med in i Messis nya privatjet för 123 miljoner kronor

Fotbollsstjärnan har nått nya höjder i spanska ligan i år – här är lyxplanet som kommer ta honom ännu högre.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-12-20 10:03  |  Lästid: < 1 minut

Den argentiska fotbollskungen Lionel Messi hade en minst sagt tuff sommar under årets fotbolls-VM, då saker och ting inte riktigt gick den vägen han själv önskade.

Men nu är han tillbaka i strålkastarljuset och en nuvarande ledning i La Ligas skytteliga gör att han som vanligt hyllas till skyarna av Barcelona-fansen.

När han inte står på fotbollsplanen har han nu även en annan anledning att tas upp bland molnen, och det är hans sprillans nya privatjet för cirka 123 miljoner kronor.

När fotbollsstjärnan nyligen bestämde sig för att cruisa runt i ett oerhört påkostat Gulfstream-flygplan, slutade det inte bara i någon standard lyxuthyrning. Messi har nämligen sett till att även få planet ombyggt och skräddarsytt med flera personliga detaljer. På fenan syns bland annat hans tröjnummer 10, och på flygplanstrappan står hans och familjemedlemmarnas namn inbroderade i tyget.

Flygplanet är en massiv ”2004 Gulfstream” V-modell som innehåller ett kök, två badrum och 16 platser som går att omvandla till hela åtta sängar.

Enligt Business Insider tjänar Messi nästan sex miljoner kronor per vecka om man bortser från hans sponsringsavtal, så även om 123 miljoner låter som en astronomisk summa, är det faktiskt något han lätt kan betala av efter att ha sparkat lite boll i ett år.

Läs också:Dela på Facebook
Tweeta