Klättermusen lanserar årets vinterjacka – redan flerfaldigt prisad

Friluftsvarumärket Klättermusen satsar stort på nya dunjackan Farbaute som funkar lika bra på stan som på toppen av Kebnekaise.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2020-11-03 14:32  |  Lästid: 2 minuter

Outdoortrenden ökar lavinartat. Plötsligt ska alla vandra, åka skidor, surfa i kallt vatten, klättra, paddla kanot, cykla och så vidare, och så vidare. Förutom att den passar som hand i handske med någon slags övergripande hälsotrend som råder har säkert pandemin haft ett finger med i spelet; folk sysselsätter sig i naturen när såväl gränser som stadsliv stänger och det är enkelt att hålla avstånd i skog och berg.

Varumärket Klättermusen lever och andas outdoor. Med Åre som bas har företaget ständig tillgång till fjäll, vatten och skog vilket ger goda förutsättningar för att utveckla starka produkter. Nya lanseringen Farbaute är Klättermusens första egna isolerade jacka skapad i det egna materialet Katla Cotton, gjort av 100 procent ekologisk bomull. Jackans kärnisolering kommer precis som varumärket själv från naturen med en blandning av vitt gåsdun, schweizisk ull och biopolyester. Med hjälp av en så kallad boxkonstruktion har man säkerställt maximal isolering som inte lämnar några luckor i dunet där kall luft kan sippra in.

”Farbaute är en jacka av enorm betydelse för Klättermusen och den bredare utomhusindustrin, det är resultatet av år av arbete med att förfina och testa nya tyger och tekniker. Det är en målmedveten jacka som vi är mycket stolta över – den är säker, hållbar och vacker för bäraren. Vi har bevisat att med tålamod och beslutsamhet, finns det naturliga alternativ till syntetiska material som minimerar våra kunders påverkan på naturen och ändå ger kompromisslöst engagemang för önskad funktionalitet”, säger Klättermusens chefsdesigner Isabelle Liahaugen.

Innan den ens lanserades i butik belönades jackan med två tunga priser på ISPO, världens största mässa för sportmode. Dels guld i utomhuskategorin samt den i branschen eftertraktade utmärkelsen Sustainability Achievement Award.

Farbaute är ute i butik nu och prislappen ligger på 7 500 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-11-03 14:36