Möbler på modet – 6 köp för den inredningsintresserade

Får det lov att vara ett paraplyställ signerat Virgil Abloh?

Daniel Lindström  |  Publicerad 2023-01-17 11:47  |  Lästid: 3 minuter

Hemaccessoarer från Raf Simons x Kvadrat

Att modedesigners även inreder hem är ingen nyhet – Armani, Calvin Klein och Versace har haft möbelkollektioner sedan länge. Men det som händer nu är att allt fler modeskapare presenterar produkter, ofta kallade ”hemaccessoarer” i samarbeten med olika möbel- och textilproducenter. Det mest spännande samarbetet just nu är det mellan Raf Simons och danska Kvadrat. I åtta år har de gjort exklusiva tyger tillsammans. I höst utökas kollektionen med en mängd snygga och stilfulla produkter, bland annat kuddar, en väska, en bricka, en låda i skinn för småprylar, tidningshållare, filt, keps och nyckelring. Priser från 2 500 kronor

Paraplyställ från Off-White

Umbrella Stand

Virgil Ablohs Off-White lever vidare och satsar nu även på en hel kollektion med heminredning. Bland produkterna märks bland annat mindre sittmöbler, filtar, porslin, vaser och denna paraplyhållare i klarblå metall. Behöver du den? Förmodligen inte. Men snyggt är det i alla fall. 3 095 kr.

Lampa från Ann-Sofie Back x Gnilmyd Kcab

Scalp Standing Lampshade

Ann-Sofie Back är en av de mest fram stående svenska modeskaparna genom tiderna. Nu har hon också börjat göra egensinniga accessoarer till hemmet, bland annat lampskärmar gjorda som peruker. Hittas på Artilleriet. 6 150 kr.

Spegel från Ann Demeulemeester x Serax

Dorian Mirror

Belgiska Ann Demeulemeesters kläd kollektioner är ofta svarta och poetiska. Hennes heminredningskollektion präglas av funktionella och avantgardistiska produkter. Som spegeln Dorian, med träram och passepartout. 2 680 kr.

Tidningsställ från Marni

Magazine Rack

Sedan 2015 presenterar Marni linjen Market, en kollektion av möbler, hemaccessoarer och väskor tillverkade för hand av återvunna material i samarbete med colombianska hantverkare. Tidningsstället finns i flera olika färgkombinationer. 2 700 kr.

Bok från Rizzoli

Isabelle Stanislas: Designing Spaces, Drawing Emotions (Rizzoli)

Tycker du som vi att lyxhusen Cartier och Hermès är synonyma med god smak när det kommer till inredning och arkitektur? Bra, då kommer du att inspireras av den här boken. Franska arkitekten Isabelle Stanislas (som anlitats av ovanstående varumärken och en mängd privata husägare) sammanflätar konst, landskap, arkitektur och exklusiva material i sina projekt. Här får vi en fin inblick i tolv olika hem som designats av Stanislas. Det är världsklass rakt igenom. 860 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-17 11:50