Modechefen: Tänk på detta när du väljer höstkläder

Kings modechef Claes Juhlin ger sina bästa tips om höstkläder.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2016-10-03 13:53  |  Lästid: 2 minuter
Modechefen: Tänk på detta när du väljer höstkläder
Claes Juhlin ger sina bästa hösttips. Foto: Andreas Johansson och Fredrik Etoall

1. Arbeta med lager

Plaggen behöver inte vara tjocka och otympliga bara för att vi går mot kallare tider. Nej, satsa istället på många lite tunnare lager som du kan ta av och på beroende på väderlek. Exempel: En t-shirt eller skjorta närmast kroppen, en tunn stickad tröja, en kortare jacka och sist men inte minst en ullrock.

2. Bryt av

Det kan vara riktigt snyggt att bryta av dina mer höstiga kläder och accessoarer med plagg som spontant känns somriga MEN samtidigt inte är det. Några exempel: Ett par vita jeans, men gärna i off white istället för kritvit. En piké, med med lång ärm och i ull istället för kortärmad bomull. Ett par låga sneakers, men i mocka istället för tyg.

3. Satsa på naturfärger

En stor och väldigt elegant trend för säsongen är naturnära färger. Utöver klassiker som marinblått inebär detta att du bör kolla lite extra på olika nyanser av mörkgrönt, brunt, grått, vinrött, rost, beige, vitt. Det fina med dessa färger är att de nästan alltid är jättesnygga tillsammans.


4. Mera accessoarer

Många plagg funkar långt in på vintern om man bara hjälper dem lite på traven med accessoarer. En ullkavaj kan exempelvis funka bra som jacka om du adderar något varmt under, en halsduk och ett par handskar. En annan bra investering är långa och lite tjockare ullstrumpor som gör att både skor och byxor funkar i lägre temperaturer.

5. Investera i skor

På våren och sommaren kommer man undan med det mesta i skoväg (nåja), men inte under hösten. Få saker kan nämligen dra ner helhetsintrycket så mycket som ett par risiga skor. Så satsa på något du trivs i och som funkar till både dressat och mer nedklätt. Vad sägs om ett par chelsea boots eller ett par lite mer dressade kängor i mocka.

Dela på Facebook
Tweeta